El ple de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar dimarts impulsar un procés de participació ciutadana per definir els futurs usos de la zona del Botafoc. La intenció inicial del govern (PSC, CiU i ERC) era asfaltar una part de l’esplanada i convertir-la en un aparcament. De fet, ja s’havien reservat 400.000 euros en el pressupost d’enguany per aquesta actuació. La proposta, però, van ser especialment criticada per l’oposició, sobretot per Som Poble, que va arribar a amenaçar l’executiu local per la via jurídica si no respectava la qualificació de zona verda contemplada en el Pla General.

Ara el govern considera que abans de tirar endavant qualsevol projecte és adequat consultar amb la ciutadania i les entitats si s’hi ha de fer un aparcament, si s’hi ha de fer un gran parc o si bé poden conviure ambdues opcions. Tot i que no s’ha parlat de dates ni de si serà o no vinculant, ja s’han reservat 15.000 euros per a la seva posada en marxa.

Mentre no es decideix si la zona del Botafoc acull un aparcament, el govern municipal començarà a estudiar emplaçaments alternatius que permetin configurar un sistema provisional d’aparcaments dissuasius. Es contemplen tant solars de titularitat pública com de titularitat privada situats a les proximitats del triangle que conforma l’illa de vianants del centre (carretera de Valls, avinguda de la Riera de la Bisbal i avinguda Jaume Carner). Segons ha explicat l’alcalde Martí Carnicer al programa Perquè?, de Televisió El Vendrell, hi ha alguns solars entorn del carrer Indústria i a la carretera de Valls que podrien adoptar aquesta funció.

Biblioteca a Coma-ruga

El ple de dimarts va aprovar també adequar l’espai de l’antiga escola bressol ubicada al Centre Cívic de Coma-ruga per destinar-lo a un Punt de Servei Avançat de la Biblioteca Pública Terra Baixa. D’aquesta manera, es vol donar resposta a la petició per part dels veïns dels barris marítims de poder disposar d’un servei de sala de lectura i estudi que eviti els desplaçaments a la biblioteca del Vendrell. L’equipament podria posar-se en marxa per la Setmana Santa de l’any vinent, ha explicat la regidora de Cultura, Eva Serramià, que ha manifestat que la voluntat és que sigui “l’embrió d’una futura biblioteca municipal als barris marítims”.

FER UN COMENTARI