A finals d’any la regidora de Cultura Eva M. Serramià i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, van anunciar quin és el resultat de l’elecció popular dels 7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell. Són els Nens del Vendrell (amb 470 vots), el Ball de Diables (428), l’Església Parroquial, amb campanar i l’Àngel de Tobies (426); la cercavila de foc (392), el jaciment ibèric de Mas d’en Gual (371), l’Àliga (342) i el llegat de Pau Casals (297). En total, van participar en la votació 1.471 persones, que van emetre 6.607 vots (cada participant podia votar fins a set candidatures diferents, de les trenta seleccionades entre les 300 propostes presentades). El 63% dels vots són de baixpenedesencs.

L’objectiu de la campanya és divulgar el patrimoni cultural del Vendrell d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. A més, pretén establir noves rutes turístiques que permetin conèixer la riquesa patrimonial del Vendrell, alhora que es promou la participació ciutadana.

Vol ser capital cultural
L’Ajuntament i l’organització Capital de la Cultura Catalana han dut a terme aquesta campanya en paral·lel a la voluntat del Vendrell de presentar candidatura per esdevenir Capital de la Cultura Catalana l’any 2020.

FER UN COMENTARI