El Vendrell: música per a tots els gustos durant l’estiu

0
1224
Alban Gerhardt (violoncel) actuarà dijous a l'auditori Pau Casals.

El Vendrell comença un any més el seu estiu musical. Al llarg d’un mes i mig es faran molts concerts, repartits entre els festivals Pau Casals, Música a la Vila i també la festa major. N’hi haurà molts i per a tots els gustos.

Clàssica i violoncel a l’auditori Pau Casals
El festival Pau Casals arriba a la 37a edició amb canvi de format. Ara els concerts es concentren en quinze dies, des de l’inaugural que tindrà lloc demà dijous amb Alban Gerhardt (violoncel) i Steven Osborne (piano). El violoncel i la música clàssica són els protagonistes dels concerts que majoritàriament tenen lloc a l’Auditori Pau Casals, de Sant Salvador, però també n’hi ha algun a l’església parroquial. Els propers a actuar seran Amandine Beyer and Gli Incogniti (dissabte); diumenge ho faran el violinista Renaud Capuçon i el pianista Guillaume Bellom, i dimecres serà el recital d’orgue de Benjamin Alard. El pianista Richard Goode (dijous), la Camerata XXI i el pianista Jean-Bernard Pommier (dia 22) i el quintet Quatuor Zaïde més el pianista Eric Le Sage (dia 24) clouran el festival.

Cinc dimecres d’agost de música tradicional
L’altre festival important és el Música a la Vila, que celebra la 29a edició. Com que enguany l’agost té cinc dimecres, es faran cinc concerts, tots a la plaça del Tívoli i gratuïts, centrats en música tradicional i popular. Obrirà el festival el duet de gralla (amb el penedesenc Ivó Jordà) i acordió (Marçal Ramon) Criatures, que a l’octubre va guanyar el 9è Concurs Sons de la Mediterrània, de la Fira Mediterrània; el seguiran Francolins i la Cobla Sant Jordi; l’acordionista Guillem Anguera; el quintet Marsupialis (acordió, viola de roda, clarinet, guitarra, baix elèctric i percussió) i un septet liderat pel tenora Jordi Molina.

Festa major amb El Petit de Cal Eril i Txarango
L’altre moment important per a la música al Vendrell és la festa major. Els concerts hi són gratuïts, n’hi ha cada nit i sempre hi ha presència de grups i músics locals. Però enguany a més hi ha un cap de cartell destacat, un fet que feia anys que no es donava. Serà Txarango, que actuarà al Botafoc el 25 de juliol a la nit per estrenar disc i gira. Abans haurà tingut com a teloners els vendrellencs Guardafuegos i acabarà la nit de concerts el grup de versions La Banda del coche rojo.

Dos dies abans, el 23, com a acte previ de festa major El Petit de Cal Eril portarà el seu folk-rock al Vendrell. El dia de Santa Anna (26 de juliol) es podrà escoltar el rap del grup local Zim & the Zums, més Lágrimas de sangre i Ebry Knight; l’endemà, a la plaça Nova, actuaran Sonic Brothers i el dj Jordi Carreras (d’M80); i el Dia del Gos (28 de juliol) ho faran Verbena Warriors, L’Hora del Joglar i Smoking Souls.

FER UN COMENTARI