El Vendrell acollirà, del 20 al 23 d’abril, la desena edició del Congrés Olearum, un esdeveniment de caràcter estatal que se celebra anualment amb l’objectiu de defensar i reivindicar la cultura de l’oli i el patrimoni oliverer.
El certamen, que preveu una assistència de 55 congressistes, ha programat les sessions tècniques per dissabte, amb una jornada oberta a tothom que tindrà lloc a l’Auditori Pau Casals de Sant Salvador. La presentació del llibre Libro de los Olivos, liber olivarum i dues conferències titulades L’Oli Verge d’oliva i el càncer de Mama i L’oli d’Oliva verge a la Dieta Mediterrània són alguns dels actes més destacats. També se celebrarà la desena assemblea general de l’associació Olearum, impulsora del congrés, la presentació dels nous socis de l’entitat i el lliurament dels premis Agustí Serés in memoriam. La jornada finalitzarà amb una degustació de productes elaborats amb olis verges d’oliva de les cinc DO de Catalunya, que anirà a càrrec del col·lectiu Terra i Taula.

Jardí d’oliveres al Parc del Botafoc
Els assistents del congrés dedicaran la jornada de divendres a realitzar diverses visites guiades pel patrimoni cultural del Vendrell, així com a Sant Vicenç de Calders i la seva Premsa de Lliura, les instal·lacions de la cooperativa CEOLPE, i també a altres indrets relacionats amb l’oli com al municipi de Salomó.

Però, sense dubte, un dels actes més significatius de la jornada serà la plantació d’un jardí amb varietats d’oliveres representatives de tot l’Estat al Parc del Botafoc. Aquesta anirà a càrrec dels alumnes de l’escola Pau Casals. En concret, plantaran una quarantena d’oliveres repartides en tres fileres ubicades al costat de la Rasa d’en Solà.

L’alcalde Martí Carnicer ha celebrat que el Vendrell hagi estat escollit com a seu d’aquest congrés, tant per la importància que representa el sector de l’oli a la comarca com per la promoció exterior que suposa un esdeveniment d’abast estatal.

FER UN COMENTARI