Els Verds descarreguen la Td9fm a Barberà i anuncien el 4 de 9 més matiner al Pla de la Seu

0
920

Els Castellers de Vilafranca han actuat aquest diumenge a la tarda a Barberà del Vallès, acompanyats dels Xics de Granollers i els Castellers de Sabadell. Els Verds han aconseguit descarregar la segona Td9fm de la temporada, convertint així Barberà en plaça de Gamma Extra, ja que mai abans s’hi havia vist un castell de la màxima categoria. Els vilafranquins van descarregar una solvent torre de nou, en la qual ja s’hi han consolidat uns dosos nous, més lleugers i que s’estrenen enguany en aquesta posició.

Els Castellers de Vilafranca van completar la seva diada amb el 4d9f (primera ronda), el 3d9f (tercera ronda) i el pilar de sis, on s’estrenaven acotxadora i enxaneta. El cap de colla dels Verds, Toni Bach, valorava molt satisfactòriament l’actuació a Baberà, ja que “ha permès aconseguir una premissa que crèiem important: fer un gran castell abans de plantejar-nos l’ambiciós repte de la setmana que ve”.

4 de 9: cita amb la història
Els Castellers de Vilafranca tenen la intenció de portar per primer cop a plaça dissabte el 4 de 9 sense folre. Serà just davant la catedral de Tarragona, en l’intent més matiner que hagi fet mai la colla, i que arriba després de dos mesos de grans assajos amb el 4 de 8 net.

La història d’aquest castell arrenca amb el 4 de 9 molt renovat que van descarregar per Tots Sants de l’any passat. Un castell amb molta projecció que el cap de colla Toni Bach voldria pujar dalt del folre enguany: el 4 de 10 amb folre és un castell inèdit, que mai ha intentat ningú. Per plantejar-se’l, abans hauria de descarregar molts 4 de 9. I dissabte podria arribar el primer, a pocs metres d’on l’any 1881 es va descarregar el primer de la història dels castells.

El cap de colla ja ha anunciat la voluntat d’acompanyar el ‘castell total’ amb dos altres grans castells: el 3d9fa i la Td9fm. Per aquest motiu, els Castellers de Vilafranca demanen que aquesta setmana -i sobretot en l’assaig de divendres que faran a la Plaça de la VIla, l’assistència de tota la colla sigui multitudinària per aconseguir els reptes que es proposen.

FER UN COMENTARI