Verds i Xicots tornen als assajos, Jove i Bordegassos per ara no

0
896
Darrer assaigs dels verds abans de Tots Sants de 2019. Foto: Arxiu Castellers de Vilafranca

Algunes de les colles castelleres penedesenques reprenen els assajos, un any i mig després. El Pla de Represa de la Cultura Popular validat pel Procicat, que compta amb l’aval per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, permet a partir d’ara tornar a fer assajos de castells, amb un seguit de restriccions. I per ara, Castellers de Vilafranca i Xicots de Vilafranca ja han manifestat la intenció de tornar-hi. Els Bordegassos de Vilanova i la Jove de Vilafranca han dit, per contra, que per ara no recuperaran l’activitat castellera, mentre que els Nens del Vendrell i els Minyons de l’Arboç estan pendents de prendre una decisió. La junta dels vendrellencs es reunirà aquest divendres i la dels arbocencs ho farà la setmana que ve. Els Minyons sí que tenen clar, segons el seu president Laureà Inglada, que per festa major almenys faran cercavila, però difícilment castells.

El pla de represa de la cultura popular permet assajos castellers d’un màxim de vint persones, amb grups bombolla que seran sempre els mateixos; recomana que no durin més d’una hora, que les proves de contacte físic no durin més de cinc minuts, que es facin amb ventilació i que hi hagi un registre d’assistents per què, si hi ha algun positiu de covid-19, es pugui fer el seguiment.

El president dels Castellers de Vilafranca, Carles Mata, explica que comencen els assajos aquest divendres. Serà a Cal Figarot, amb quatre o cinc grups de vint persones que assajaran en horaris diferents, per no trobar-se mai. Cada grup de vint es distribuirà en tres espais del local (dos dins la nau i un al pati) i només es reuniran tots al final, al pati, per fer les proves de grup. La canalla continuarà assajant els dimecres i divendres, com ja ve fent des de fa algunes setmanes.

El president dels Xicots, Enric Pagès, explica que la canalla ja fa un mes que assaja, i que ja s’ha fet convocatòria entre els membres de la colla per formar grups de vint persones i començar a assajar a partir de divendres de la setmana que ve. Els assajos es farien a Cal Noi-Noi, amb la cúpula del sostre oberta, i la intenció és fer proves bàsiques “per anar recuperant-se tècnicament i físicament de mica en mica”.

El president de la Jove de Vilafranca, Manel Trias, explica que la manca de local d’assaig els impedeix de fer controls d’accés i registres adequadament, de manera que ara per ara, no podran començar. La Jove ha demanat a l’Ajuntament la cessió d’una sala de l’Escorxador per fer assajos de canalla i joves a partir del mes de juny i fins al setembre, i si hi ha la possibilitat de fer algun pilar simbòlic de cara a la festa major, farien assajos especials.

Els Bordegassos de Vilanova han fet un comunicat explicant que no tenen pressa ni senten cap pressió que els impulsi a tornar a l’activitat castellera. Únicament faran activitats per a la canalla, dins les limitacions que estiguin permeses.

FER UN COMENTARI