Verds, Minyons, Vailets i Mediona, representació penedesenca a les Decennals de Valls

0
347
3 de 7 amb agulla dels verds (foto: Castellers de Vilafranca)

Els Castellers de Vilafranca, els Minyons de l’Arboç, els Castellers de Mediona i els Vailets de Gelida van actuar diumenge al migdia a Valls, en la trobada de colles castelleres de Catalunya amb motiu de les Decennals de la Candela, que es fa cada deu anys. Al final van ser 28 les colles, del centenar existent, que hi van anar, la majoria de les quals hi van aixecar pilars de 4, atès que per la pandèmia no havien assajat, i van ser molt poques les que van alçar castells.

Una de les que van bastir castells van ser els Castellers de Vilafranca, que en l’actuació conjuinta del passeig de l’Estació hi van bastir el 3 de 7 amb agulla, també el 4 de 7 i el vano de 5, amb l’espadat de 5 carregat. Tots els castellers s’havien fet prèviament un test d’antígens.

També els Castellers de Mediona, que al desembre havien fet una actuació amb tres castells de sis, van ser de les poques colles que a Valls, on no havien actuar mai, van bastir castells. Concrement el 3 de 6 en segona ronda, després de dos pilars de 4 en la primera ronda. Van fer un altre pilar de 4 en tercera ronda i un altre a la plaça del Blat, en una actuació molt emotiva per a la colla, en què hi va debutar una enxaneta.

Els Minyons de l’Arboç finalment van optar per anar a Valls i fer finals de 4: tres en les tres rondes de castells i un a la plaça del Blat. Talment com els Vailets de Gelida, amb la diferència que l’espadat darrer va ser aixecat per sota. Els van acompanyat l’alcaldessa de Gelida Lluïsa Llop i l’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons, Jordi Ferrer.

Entre les altres colles que també van anar a Valls a les Decennals hi ha la Jove de Sitges, els Castellers del Foix (Cubelles), els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de les Roquetes. Van decidir no anar-hi, en canvi, els Nens del Vendrell, els Bordegassos de Vilanova, els Xicots de Vilafranca i la Jove de Vilafranca.

FER UN COMENTARI