Els verds tanquen l’any amb el 3 de 10 i la torre de 8 descarregats per Tots Sants

0
1471

Els Castellers de Vilafranca han resolt la diada de Tots Sants amb quatre castells de gamma extra descarregats i les sensacions d’haver fet una grandíssima temporada, malgrat haver deixat coses al tinter per a l’any vinent. 3 de 10 amb folre i manilles descarregat, torre de 8 descarregada, 3 de 9 amb folre i agulla descarregat i pilar de 8 amb folre i manilles descarregat és el bagatge excel·lent d’una de les millors actuacions de tots els temps, si no la millor, repetint la de Sant Fèlix d’enguany i la de Tots Sants de 2015.

Els verds han obert plaça amb el castell de deu. Després de desmuntar-ne el peu amb quarts col·locats, l’han arriat a la segona, molt ben falcat per baix i amb un tronc bellugadís, amb canvis a terços i quarts, i l’han carregat amb confiança. El descens del castell ha estat més quiet, amb sortida ràpida de la canalla, fins a completar-lo per tercera vegada aquesta temporada (més dos de carregats). Els penedesencs són ara per ara l’única colla que ha completat el 3 de 10 enguany (el darrer datava de Sant Fèlix); la Jove de Tarragona i els Minyons de Terrassa l’han carregat i la Vella de Valls l’ha intentat.

A la segona ronda ha arribat el gra moment de la diada, l’intent de torre de 8 sense folre. Com a Reus, han plantat una torre molt segura, mantinguda tothora sota control, però avui amb una execució ratllant la perfecció, pràcticament sense moure’s; espectacular el domini que han agafat a aquest castell, que enguany han descarregat en tres ocasions.

En tercera ronda han optat per deixar de banda del 4 de 9 sense folre, que fins aquesta setmana encara hi han anat introduint canvis, i que malgrat al llarg de l’any han fet molts assajos bons, no l’han pogut descarregar, com havien fet l’1 de novembre de l’any passat. Han tirat un 3 de 9 amb agulla marca de la casa, fàcil, amb molt bona coordinació de tres i pilar, “assegurant-se” així acabar la diada sense llenyes. Però la sorpresa ha arribat en la ronda de pilars. Semblava que fer el pilar de 8 hagués de ser un tràmit, i un gamma extra mai ho és. Tot just sonaven gralles i el folre del pilar s’esfondrava per davant i amb ell, el peu. Cares de sorpresa, anàlisi ràpid de la situació i sant tornem-hi, ara amb més concentració, per descarregar, ara sí, el més gran dels espadats.

Els Capgrossos de Mataró han descarregat els 3 de 9 amb folre, torre de 9 amb folre i manilles, 5 de 9 amb folre i han carregat el pilar de 8 amb folre i manilles; els Castellers de Sants han completat els 3 de 9 amb folre i torre de 9 amb folre i manilles, han intentat el 4 de 9 amb folre i han bastit el 4 de 8 i han carregat el pilar de 7 amb folre; i els Xiquets de Tarragona han fet el 4 de 9 amb folre després d’un intent desmuntat, dos intents desmuntats de 3 de 9 amb folre i 3 de 8 i pilar de 6.

Abans de la diada s’ha fet un acte a favor de la democràcia, de les llibertats i reivindicant l’alliberament de suport a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Ha fet un breu parlament l’alcalde Pere Regull i les colles de grallers han interpretat Els Segadors.

FER UN COMENTARI