Els verds volen repetir per Fires el doblet de nou de l’any passat

0
1877

Els Castellers de Vilafranca intentaran repetir per Fires de Maig el doblet de castells de nou bàsics ja assolit l’any passat i afegir-hi un castell de vuit de gamma alta i compost, com podria ser el 3 de 8 amb agulla (que seria el més matiner), o bé el 4 de 8 amb agulla o també podria ser el 5 de 8. L’assaig especial d’aquest divendres, en què es faran proves de manilles, determinarà el tercer castell. El 3 de 9 amb folre seria el segon de l’any, després del del Dia del Graller (el més matiner assolit per la colla) i el 4 de 9 folrat seria una estrena.

Pel que fa a la planificació de la temporada, el cap de colla Toni Bach ha reiterat que tota està pensada per assolir per Tots Sants l’inèdit 4 de 10 amb folre. Per fer-ho possible, no posa data al 4 de 9 però sí que compta que se n’hagin de fer uns quants (ja han fet el 4 de 8 net fins a dosos a assaig) i també vol seguir el full de ruta traçat l’any passat i que tan bons resultats li va donar: primera torre de 9 amb folre i manilles al juny a Sant Quintí (sense descartar-hi també el pilar de 8), primer 3 de 10 de l’any a Vilanova, 3 i 4 de 10 per Sant Fèlix, i anar sovintejant en la mesura que es pugui el castell de deu. El 3 de 8 aixecat per sota espera que arribi abans de l’agost, un cop tingui el tronc més afinat.

L’estand de la colla al recinte de Fires; el Vermut electrònic de dissabte al migdia a Cal Figarot amb els dj vilafranquins Cara B dj Set (i la col·laboració de la DO Penedès), la descoberta de la placa a la façana de la Societat Bisbalenca dissabte a la tarda o el sopar de soca-rels de dissabte a la nit són altres dels actes programats pels Castellers aquest cap de setmana.

El seu president, Joan Badell, també ha manifestat que ha demanat hora per reunir-se amb la Coordinadora de Colles Castelleres per intentar desencallar el conflicte pels drets d’imatge a la televisió. Preveu una negociació llarga i es manté en què no signarà un xec en blanc ja que creu que abans cal determinar si els drets seran per a totes les diades o només per unes quantes, amb quina finalitat, durant quant de temps i també afirma que la colla no pot cedir els drets dels castellers perquè la colla no els té, i cal trobar una solució.

FER UN COMENTARI