Verds, Xicots, Bordegassos i Nens ultimen la posada a punt per al Concurs

0
1065
4 de 10 fins a quarts, al pati de Cal Figarot (foto: Castellers de Vilafranca).

Les colles castelleres del Penedès que participen al concurs de castells de Tarragona tenen l’engranatge ben untat per acabar de preparar els últims detalls, que poden ser transcendentals, per arribar-hi el primer cap de setmana d’octubre en les millors condicions. Totes fan assajos especials, amb més participació de la que és habitual, i confien a poder aconseguir els seus objectius. Els queden quatre assajos.

Els Castellers de Vilafranca van fer dissabte passat un assaig especial a Cal Figarot, amb bones proves. Un dels objectius prioritaris era fer arribar el més amunt possible el 4 de 10. Van poder-li pujar les manilles i fins al pis de quarts; el 3 de 10, també amb folre i manilles, va pujar fins a quints, al pati del local dels Castellers, mentre que dins la nau hi van bastir, entre altres proves, una torre de 7 neta amb xarxa. 3 de 10, 4 de 10 i torre de 8 és el trio de castells amb què els verds van guanyar l’edició 2016 del concurs.

3 de 9 fins a quarts dels Xicots.

Els Xicots de Vilafranca tenen aquest divendres un assaig especial a Sitges, al Palau del Rei Moro (local de la Jove de Sitges), en el qual esperen ser també prou castellers per ajudar a pujar el màxim de gent possible a les seves proves de 3 de 9 amb folre i 4 de 9 amb folre. Tenen, però, també un altre repte pendent, com és la torre de 8 amb folre, que encara no han intentat enguany. Actuaran dissabte a la tarda.

Nens del Vendrell i Bordegassos de Vilanova, que també competiran dissabte al concurs, treballen a hores d’ara amb la idea de portar a plaça la tripleta de vuit. Els vilanovins duen a terme una campanya que porta el lema “Vine i folrem la torre”; un castell, la torre de 8 amb folre, amb el qual van guanyar l’edició de dissabte de fa quatre anys del concurs.

Els altres castells seran els 3 i 4 de 8. Pel que fa als Nens, dissabte a la tarda faran una diada-assaig especial al vespre a la plaça Nova, en què un dels objectius serà pujar el màxim de gent possible al folre de la torre de 8; un castell ja carregat per Santa Anna, però al qual li han perdut la confiança; treballen a marxes forçades per recuperar-la i poder-la descarregar al Tàrraco Arena, al costat dels dos castells de vuit bàsics.

FER UN COMENTARI