En Veu Alta: una quarantena d’espectacles de narració oral en 14 municipis del Penedès

0
1477
Núria Ontiveros (Centre d'Agermanament Occitano -Català), la regidora Montse Medall, la directora de l'EVA Jordina Biosca i l'escriptor Màrius Serra, en la presentació.

El festival que té la narració i la tradició oral com a pal de paller arriba enguany a la tretzena edició, per segon any amb Sant Sadurní com a capital i i amb un salt al Baix Penedès (es fa un espectacle a Llorenç), amb la vocació que en propers anys hi vagi creixent. Es programen, en total, 44 espectacles que s’aniran representant al llarg de deu dies, amb un primer bloc del 2 al 4 de juny centrat quasi exclusivament a Sant Sadurní.

Una aposta per l’occità
L’espectacle inaugural serà un concert-ball folk occità, a la plaça de l’Ajuntament sadurninenc, amb Mirabèl. No és aquesta l’única incursió a l’occità: el 8 de juny es presentarà a Sant Pere de Riudebitlles el documental El viatge, que també hi fa referència.

Entre els caps de cartell de l’EVA hi ha Maria Arnal i Marcel Bagés, que presentaran el disc 45 cerebros y un corazón (doblaran a Sant Sadurní i Sant Martí); el retorn del verbívor Màrius Serra, ara amb proposta familiar en què explicarà a Avinyonet una llegenda de Sant Jordi rimada, com a prèvia a una part més interactiva amb el públic; la veu dels narradors Arnau Vilardebó (al Pla) o el mallorquí Toni Gomila (a Sant Pere de Riudebitlles), que reflexionarà sobre la identitat col·lectiva dels pobles.

Com és habitud, el festival segueix apostant per espectacles de petit format (la mitjana d’assistència sol estar en el centenar de persones) i en espais escènics singulars i emblemàtics, com ara la nit del 3 de juny al cementiri de Sant Sadurní, on simultàniament hi haurà sis espectacles (de música, dansa, narracions, cinema i propostes experimentals).

De tot i força
Els 17 espectacles dirigits a adults i deu de familiars es complementaran amb una dotzena més en què s’oferirà al públic la possibilitat de fer les pròpies lectures en veu alta. Contes infantils a la plaça de l’Ajuntament de Sant Sadurní totes les tardes en què duri l’EVA; narracions dedicades a escriptors com Virginia Wolf, Bertolt Brecht, Roald Dahl o Jesús Moncada; cursos de lectura en veu alta; el taller que oferirà el col·lectiu d’il·lustradors Gargot; o la xerrada que oferirà la periodista Cristina Mas sobre les seves experiències com a corresponsal del diari Ara en zones de conflicte, seran altres dels punts forts del festival 2017.

Tota la informació de l’EVA es pot trobar al web enveualta.com.

FER UN COMENTARI