Vicki Bernadet serà la figura principal als actes del 25N de l’Ajuntament vilafranquí

0
553
La programació s'allargarà fins el 2 de desembre. // FOTO: LA FURA

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, ha presentat aquest matí la programació d’actes al voltant del 25 de novembre, el Dia Internacional contra la Violència Masclista. La programació, que conté un total de vuit actes, abarca tot el mes de novembre i finalitza amb la projecció del film “Casa de ningú” a la Sala Zazie del Casal el dilluns 2 de desembre.

Arroyo ha posat l’accent en els assassinats masclistes i els feminicidis: “les violències masclistes persisteixen any rere any i no aconseguim trencar estereotips ni frenar les desigualtats que patim les dones. Aquest 2019 ja hi ha hagut 51 víctimes mortals de la violència masclista, 8 de les quals a Catalunya, segons dades oficials; i per culpa d’aquests assassinats hi ha 45 menors que han quedat orfes i que són els grans oblidats d’aquesta xacra”. De fet, segons dades no oficials (que comptabilitzen la violència masclista no només en l’àmbit de parella), enguany ja hi ha hagut 90 feminicidis a Espanya i encara hi ha casos en investigació.

L’acte principal de les jornades, que s’agrupen sota la consigna “Prou”, serà una conferència sobre l’abús sexual infantil en el marc de la violència masclista que anirà a càrrec de Vicki Bernadet, fundadora de la fundació homònima que es dedica a l’atenció integral i a la prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors. La conferència es durà a terme el dimarts 26 a les 19h a l’Escorxador, i també comptarà amb la lectura del manifest institucional a càrrec de l’alumnat de l’Escola Municipal d’Art Arsenal, que ha creat la línia gràfica de programa d’enguany.

La programació institucional, creada a partir de les tècniques del Servei d’Igualtat i el SIAD (Servei d’Informació i Assessorament a les Dones), també inclou una exposició, una xerrada sobre matrimonis forçats amb La Llum del Nord, un taller d’autodefensa i un teatre-fòrum per a joves, una roda de lectures i la presentació del llibre “De la poma a la pantalla; amor, sexe i desig a l’època digital”, de Marta Roqueta.

La regidora ha volgut recordar que “el 25 de novembre és cada dia i ho hem de visibilitzar sempre”, i també ha destacat la feina diària de les tècniques d’Igualtat i del SIAD; i ha afirmat que cada vegada més dones i noies joves “s’atreveixen a trencar el silenci i a dir prou davant el control i la submissió que pateixen”.

Tots els horaris i actes es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI