Les millors propostes de jazz nacional i internacional maridaran amb les 330 referències de vi penedesenc que oferiran els cellers del territori

Aquesta tarda comença l’onzena edició del Vijazz i ho fa amb tota una declaració d’intencions: el concert Jazz-The Story, una proposta de luxe de la mà dels màxims exponents del jazz internacional, reunits expressament per commemorar els 100 anys del primer disc on apareixia la paraula Jazz. I és que, Vilafranca vol esdevenir capital jazzística del país, per això en cada edició del Banc Sabadell Vijazz aposta per concerts de primers espases. Enguany, el cartell el formen noms de ressò internacional com Dianne Reeves, guanyadora de cinc premis Grammy i considerada la millor vocalista de jazz de l’actualitat; el trompetista Christian Scott Atunde Adjuah, el revulsiu més sorprenent del jazz contemporani; o The JB’s James Brown Original Band, la banda més legitimada del panorama funk actual.

A banda d’aquests noms que des d’avui i fins diumenge actuaran a l’escenari principal situat a la plaça Jaume I, pel Vijazz també hi desfilaran molts d’altres artistes. El Claustre de Sant Francesc acollirà el cicle El Jazz i Elles que enguany comptarà amb la presència de Violetta Curry & Jaume Vilaseca Trio, La màgia de la veu, l’última proposta de Joan Chamorro protagonitzada per sis joveníssimes cantants i instrumentistes, i la madrilenya Mayte Alguacil, que presentarà el seu segon treball Trave’lin’Light. A més, i com a novetat d’aquest 2017, a l’espai Food & Jazz situat a la rambla Sant Francesc, durant tot el cap de setmana hi passaran diverses escoles de música de la vegueria que oferiran concerts de jazz.

Més que jazz

Les millors propostes de jazz nacional i internacional maridaran amb les propostes d’una quarantena de cellers del Penedès que portaran fins a 330 referències dels seus millors vins, caves, escumosos i dolços. La Fira de Vins i Caves, situada a la Rambla de Nostra Senyora, esdevindrà per tant un aparador del bo i millor de la producció vinícola del territori. A la mateixa rambla hi haurà les dues sales de tast on durant tot el cap de setmana es programaran 26 sessions de tast i maridatges. L’oferta del Vijazz es complementarà també amb diverses propostes per conèixer i descobrir el patrimoni de la vila.

El Vijazz en xifres

Des que va celebrar-se la primera edició, l’any 2007, el Vijazz no ha deixat de créixer. En el seu primer any es calcula que es van servir 20.000 degustacions de vi i que van acudir-hi unes 33.000 persones, 9.000 de les quals van assistir als concerts. L’any passat aquestes xifres se situaven en 69.000 degustacions, 50.000 assistents, 27.000 dels quals van gaudir també dels concerts programats.

FER UN COMENTARI