Vilafranca acollirà la 20a edició del Torneig d’hoquei solidari Joan Petit

0
682
Es preveu que hi participaran uns 400 infants. // FOTO: LA FURA

Vilafranca serà la nova seu del torneig de la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer, una jornada solidària d’hoquei patins que té com a objectiu la recaptació de fons per la investigació del càncer infantil. El torneig acull uns 400 infants que hi participen des dels seus clubs d’hoquei respectius, així com les seves famílies i altres col·laboradors. Cada any es du a terme a una ciutat diferent de Catalunya; i el 25 d’abril del proper 2020, en la seva 20a edició, Vilafranca rebrà el relleu de Reus.

Anna Doblas, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Vilafranca, explicava que els beneficis que es recaptin a la cursa Mini 10K que es durà a terme a la ciutat el proper 26 de gener també es destinaran a la fundació, que aporta donacions als hospitals que treballen per la recerca i millora en oncologia pediàtrica.

El president de la fundació, Joan Torné agraïa que Vilafranca tornés a ser la seu del torneig, responsabilitat que ja va assumir el 2006: “el torneig Joan Petit és una festa que viu tota la ciutat i estem molt agraïts que Vilafranca torni a acollir-lo, perquè en certa manera és molt similar al torneig d’hoquei base de l’Enxaneta que impulsa el Club Patí Sant Ramon, que serveix com a referència”. Torné ha demanat que Vilafranca “aixequi el torneig encara més amunt”.

Pere Catasús, president del Club Patí Sant Ramon, ha explicat que la iniciativa d’acollir el torneig va ser d’una mare del club que va assistir a la passada edició del torneig a Reus; i ha assegurat que des del club agafen el projecte “amb molta il·lusió i ganes, perquè volem ser la vila que faci la recaptació més gran per la fundació Joan Petit”.

Per la seva banda, el president del Club Patí Vilafranca, Quim Vázquez, afegia que el torneig és una “jornada festiva i emotiva que ajuda a conscienciar els infants i les seves famílies que hi ha moltes més coses a la vida que l’esport i que molts infants tenen dificultats”. Per Vázquez, el torneig “forma jugadors i persones” i assegurava que el CP Vila assumirà el projecte “amb orgull i satisfacció”.

Finalment, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull ha apuntat que “a Vilafranca es fan molts actes, però qui vagi assistir al torneig Joan Petit de fa tretze anys ho recordarà segur perquè ens va fer sortir de les nostres vides personals i professionals per mirar més enllà i veure que, com deien els grecs, ningú té els déus tan a favor que sàpiga que demà es llevarà, i el record que molta gent té dificultats i tots les podem patir és fonamental”. L’alcalde es mostrava satisfet per acollir el torneig a la vila i assegurava que “serà tot un èxit”.

 

FER UN COMENTARI