Vilafranca acollirà la fira de vins naturals Vins Rebels

1
993

Malgrat el context de pandèmia, Vilafranca tindrà enguany una fira nova: Vins Rebels. Es tracta d’una fira dedicada als vins naturals, que se celebrarà sobre la gespa del parc de l’U d’Octubre i que es farà amb controls d’entrades, aforament limitat, tastos únicament asseguts en taules per a grups bombolla i circulació en un únic sentit. Cada celler (se’n permeten un màxim de 40) tindrà el seu propi espai de 48 m2 on hi haurà quatre taules per al tast i punt de venda d’ampolles; els responsables dels cellers faran l’explicació de cada vi durant els tastos, que com explica el seu organitzador, Ton Rimbau, no es faran amb copes plenes sinó amb un màxim de 5-10 cm3 de vi, per afavorir que se’n puguin provar el màxim possible.

La fira serà el diumenge 6 de juny i el dilluns dia 17, d’11 del matí a 7 de la tarda i el preu d’accés serà de quinze euros per dia; l’entrada donarà dret a una copa Riedel i a tots els tastos que es vulgui. Es podran comprar anticipadament a www.codetickets.com.

El regidor de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manuel Montfort, ha destacat que la zona on es farà la fira és “d’espais i distàncies generoses”, amb 5.100 m2, per tal de complir amb totes les mesures del Procicat. També ha dit que l’Ajuntament ha volgut limitar el nombre de cellers/estands a 40, per evitar aglomeracions, i cada celler farà descomptes d’un mínim del 20% en la venda d’ampolles.

Fira internacional

Ton Rimbau ha lamentat que “totes les fires s’estan suspenent i això és una ruïna pel país, els petits viticultors depenem molt d’aquestes fires per vendre, i no hi ha tantes fires de vins naturals com aquesta”. La fira serà internacional, ja que ja hi ha confirmada la presència de vins penedesencs, catalans, espanyols i francesos. Hi han estat convidats especialment prescriptors professionals, com botigues de vi, restauradors i altres; per això el segon dia de la fira serà en dilluns.

Com a complement a la fira, el dilluns abans, 29 de maig, es farà al Casal una xerrada que portarà un títol provocador, “Marranets del Penedès”, en la qual s’explicarà com es prepara una collita de raïm sense tòxics.

1 COMENTARI

  1. Em sembla fantàstica la iniciativa. En aquest article però s’informa que s’instal.larà sobre la gespa!!!. I…com quedarà aquesta gespa després. Una gespa que és el gran valor d’aquest espai. Crec que el parc de l’1 octubre és un gran espai llargament esperat i que ara caldria respectar. Per tant seria necessari plantejar les instal.lacions dels estands als camins i espais asfaltats del parc perquè sinó hi ha el risc que després de la fira quedi com un solar desertic.

FER UN COMENTARI