Vilafranca acull una jornada d’aposta sostenible al sector vitivinícola

0
583
La jornada ha atret una trentena de persones. // LA FURA

L’edifici de l’Enològica de Vilafranca ha acollit aquest matí la jornada tècnica “Impuls de la bioenergia al sector vitivinícola”, organitzada pel clúster vitivinícola català INNOVI i pel clúster Biomassa Catalunya, amb l’objectiu de potenciar l’ús de restes de poda i altres residus agrícoles per produir energia en instal·lacions de biomassa.

La jornada posava èmfasi en la utilització de bioenergia a les vinyes i processos vitivinícoles per tal de “lluitar contra el canvi climàtic, utilitzar energies alternatives i reduir la petjada del CO2 a l’atmosfera”, com indicava el tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort.

Una de les mesures que proposava Montfort era treure partit a les vergues per tal d’elaborar biomassa agrícola. De fet, el projecte Vinyes x Calor ja és una iniciativa que va permetre posar en marxa un districte de calor mitjançant una caldera de biomassa que proporciona calefacció i aigua calenta a 5 edificis públics. Segons el tinent d’alcalde i regidor, aquest “és un model d’èxit que ha estat distingit com una bona pràctica per la Unió Europea”.

FER UN COMENTARI