Vilafranca en Comú (VeC) ha tornat a defensar per enèsima vegada la seva proposta de convertir l’antic hospital de Sant Francesc, on el govern sociovergent vol traslladar-hi dependències administratives, en una residència i centre de dia per a gent gran. Un equipament, segons la formació, “totalment prioritari per fer front al dèficit de places que actualment pateix Vilafranca”.

Segons ha informat VeC, el Centre Sociosanitari Ricard Fortuny, el centre públic de referència de Vilafranca, compta actualment amb una llista d’espera de 2 a 3 anys per a les places de residència en la modalitat de copagamanet. Una llista d’espera a la qual estan apuntades 243 persones. El mateix passa amb l’oferta de places de centre de dia, la llista d’espera per a les quals és de sis mesos (29 persones). “Si no es posa solució a aquesta problemàtica, la situació s’agreujarà”, denúncia VeC, que apunta que la població major de 65 anys, susceptible d’utilitzar aquests serveis, es doblarà al conjunt de Catalunya en un període de 15 anys. De fet a Vilafranca, en pocs anys, aquest col·lectiu ha passat de representar el 13% al 17% de la població.

VeC ha denunciat la passivitat del govern davant d’aquesta problemàtica. “No només van aturar el projecte de nova residència plantejat a l’antic INCAVI quan van entrar al govern, sinó que vuit anys després no han planificat cap alternativa”. A més, defensen que l’ús que cal donar a un edifici tan emblemàtic com l’antic hospital no hauria de dependre del govern de torn, sinó que s’hauria de sotmetre a un referèndum ciutadà.

Per parlar d’aquesta i d’altres qüestions vinculades a la gent gran, dissabte VeC ha organitzat una xerrada, a càrrec del metge geriàtric Antonio Tous. Serà a les 11 del matí a l’Escorxador.

FER UN COMENTARI