Vilafranca doblarà la freqüència del bus exprés a Barcelona

0
978
L'alcalde Pere Regull i el regidor Aureli Ruiz. // LA FURA

Aquest matí l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el regidor de Mobilitat, Aureli Ruiz, han explicat en roda de premsa que el municipi doblarà la freqüència de busos exprés a Barcelona, per tal de pal·liar els efectes de les obres del túnel de Martorell, que s’allargaran fins a l’octubre.

Les obres, que afecten de ple la línia R4 de rodalies, han provocat que el servei de tren estigui tallat entre Sant Sadurní i Martorell, que s’hagi hagut d’habilitar un servei de bus d’anada i tornada entre aquestes dues estacions i que només hi hagi un tren cada hora. Per això, i tenint en compte que les obres també s’estaran duent a terme durant els mesos de setembre i octubre i que per tant afectaran els cursos escolars i universitaris, l’Ajuntament de Vilafranca i el Departament de Territori han decidit augmentar el nombre de viatges del bus exprés que es desplaça diàriament de Vilafranca a Barcelona, i a la inversa.

Així, s’ha acordat que durant l’estiu el bus exprés mantindrà la freqüència que té durant la resta de l’any en comptes de reduir-se a la meitat com és habitual, i a partir del 14 de setembre es doblarà passant de 22 viatges a 43. D’aquesta manera, el primer bus de Vilafranca a Barcelona sortirà a les 5:45 i el primer bus de Barcelona a Vilafranca sortirà a les 6:45, i els últims seran a les 22.15 des de Vilafranca i a les 23.15 des de Barcelona. En hores puntes hi haurà un bus cada 15 minuts, i en hores baixes la freqüència serà l’habitual, amb un viatge cada mitja hora.

“Els alcaldes dels municipis afectats i el Departament de Territori hem mirat de trobar la manera de subsanar aquesta ferida a les comunicacions amb Barcelona i evitar que tothom hagi de fer canvis de transport entre Sant Sadurní i Martorell, però s’haurà d’anar controlant perquè no es col·lapsi i comprovar com funciona amb les mesures d’ocupació i distàncies que s’hauran d’aplicar a causa de la covid-19”, apuntava l’alcalde.

Per la seva banda, el regidor Aureli Ruiz comentava que les comunicacions amb la Universitat Autònoma de Barcelona seguiran sent complicades: “de moment ja ens han concedit una línia de bus directa de Vilafranca a l’Autònoma, però cal que recopilem informació i aconseguir la licitació per fer-la, cosa que no es podrà fer fins l’any vinent”. Per tant, l’alumnat, professorat i treballadors que s’hagin de desplaçar a la UAB des de Vilafranca haurien de fer el transbord a Sant Sadurní per agafar el bus llançadora fins l’estació de Martorell.

FER UN COMENTARI