Vilafranca en Comú critica la manca de transparència del govern i demana treball conjunt

0
145
Montse Romagosa, Ramon Arnabat i Dolors Villaró. // LA FURA

Aquesta setmana el grup municipial Vilafranca en Comú ha exposat el seu punt de vista al voltant dels dos primers anys de mandat de l’equip de govern format pel PSC i Junts, coalició que governa a Vilafranca des de fa uns anys.

Els comuns deuncien que aquest govern “no és transparent ni està disposat a acceptar les propostes que aporta l’oposició, i tampoc ens informa d’algunes decisions, que coneixem a través dels mitjans de comunicació”, segons apuntava Ramon Arnabat, regidor del partit. En aquesta línia, els comuns explicaven que de les 43 mocions que han presentat en aquests dos anys, en temàtiques relacionades amb l’habitatge, la sostenibilitat, l’educació, el suport al teixit industrial del territori o la mobilitat, entre altres, se n’han aprovat la meitat “però això no garanteix que s’hagin dut a terme; i les que no han estat aprovades han estat rebutjades per l’equip de govern perquè en teoria contemplaven accions que ja s’estaven impulsant”.

El regidor opina que aquest govern no afronta els problemes amb determinació, sinó que segueix una política “d’anar fent”, i afegia que cal que els diferents grups arribin a acords per decidir on destinar els ajuts provinents dels Fons Europeus “com podrien ser una segona biblioteca i l’adaptació de l’espai de l’església de Sant Francesc per a la gent gran, ja que si no hi ha propostes no es farà un bon ús dels fons”.

Per la seva banda, Dolors Villaró ha garantit que els comuns seguiran “organitzant campanyes informatives i xerrades sobre educació, mobilitat pública o gent gran i seguirem sent positius i propositius per millorar la convivència social de la vila”.

Finalment, Montse Romaguera afegia que Vilafranca en Comú seguirà treballant en les mateixes línies que aquests dos anys: “continuarem impulsant polítiques progressives i d’esquerres per construir una vila habitable, sostenible, cuidadora i que vetlli pel bé comú fiscal, social i cultural”.

 

FER UN COMENTARI