Vilafranca en Comú culpa la política de terrasses dels problemes d’incivisme de la Girada

0
335
Montse Romagosa.

Segons la regidora de Vilafranca en Comú (VeC), Montse Romagosa, els creixents problemes d’incivisme a la rambla de la Girada, de sorolls nocturns que impedeixen el descans veïnal i que ha tingut com a resposta una penjada de pancartes en molts balcons, no és culpa d’un o altre bar, sinó de la política de privatització de l’espai públic del govern municipal de Junts-PSC.

Per resoldre-ho, VeC proposa modificar l’ordenança amb la qual va aprovar “la mercantilització de l’espai públic”, en el sentit d’ampliar les terrasses que han proliferat a cor què vols durant la pandèmia, i tornar a reduir la seva ocupació de voreres. La regidora ha matisat que “no estem en contra de les terrasses, ens agraden com a tothom i s’ha de donar vida a aquest sector econòmic, però cal trobar l’equilibri entre l’oci, el negoci i dret al descans nocturn”.

En una moció que serà debatuda en el pròxim ple, VeC també demanarà que s’atenguin les queixes de la ciutadania de llocs com la Girada, la plaça Sant Joan o el carrer de l’Espirall, i proposa endurir l’ordenança dels sorolls i les vibracions per adaptar-la als criteris de l’OMS, que considera perjudicials per a la salut més de 53 decibels durant el dia i més de 45 durant la nit. L’ordenança actual és més tolerant amb la contaminació acústica: permet 60 decibels el dia i 50 de nit.

Finalment, Vilafranca en Comú proposa una diagnosi dels sorolls a diversos espais de la vila, en diverses hores del dia i diversos mesos de l’any per identificar els llocs més sorollosos. Romagosa ha reivindicat prioritzar les persones i que hi pugui haver harmonia entre el descans veïnal, la restauració i l’oci.

FER UN COMENTARI