Vilafranca en Comú demana la tornada de l’atenció primària presencial i un pla d’habitatge digne

0
592
Montse Romagosa i Ramon Arnabat. // LA FURA

El grup municipal Vilafranca en Comú ha exposat aquest matí les dues mocions que presentaran al proper ple de Vilafranca, que se centraran en l’àmbit sanitari i l’habitatge.

Pel què fa a l’àmbit sanitari, els comuns demanen que l’Ajuntament “fomenti la normalització de l’activitat sanitària i respongui a les llistes d’espera, tornant a l’atenció presencial”. Montse Romagosa insistia en la priorització de les visites presencials: “últimament predomina l’atenció telefònica i telemàtica i sembla que serà la nova tendència. Creiem que és important que l’activitat sigui assistencial sobretot per la gent gran, perquè els pacients no es sentin desatesos i perquè els metges no hagin de fer el doble de feina”. Romagosa apuntava que les reiterades retallades pressupostàries en l’àmbit sanitari provoquen “un afebliment de l’atenció primària i la salut pública” i la situació de la covid-19 ha “dut l’àmbit hospitalari pràcticament al col·lapse”. Així, al ple demanaran que s’impulsi el compromís i treball conjunt dels centres assistencials del municipi amb el Departament de Salut.

Per la seva banda, el regidor Ramon Arnabat explicava que també presentaran una moció perquè l’Ajuntament pressioni la Generalitat i l’estat per tal que facin un pacte per garantir un habitatge digne i assequible. “Finalment podrem debatre el pla local d’habitatge, que l’oposició hem reclamat durant molts anys; però encara que sigui un pas positiu falta que s’hi dediqui una inversió important”.

Arnabat afegia que a Vilafranca “hi ha 1.238 persones en llista d’espera per accedir a un habitatge social i de mitja se’n construeixen deu cada any, de manera que el progrés és lent”.

FER UN COMENTARI