Vilafranca en Comú proposa fer la 2a biblioteca sobre la via o bé en una nau del carrer Comerç

0
494

Vilafranca en Comú (VeC) ha anunciat aquesta setmana el que és un dels seus projectes estrella de cara al proper mandat: construir la segona biblioteca. En concret, la Torras i Bages passaria a complir la funció de biblioteca de barri i la nova que s’hauria de construir seria la biblioteca comarcal que pertoca a la vila per llei, pel nombre d’habitants que té.

La proposta de VeC és que vagi sobre la llosa de la via, a l’alçada de l’Arxiu Comarcal, o bé en alguna nau buida del carrer Comerç, de manera que a banda de ser un equipament cultural, també serviria per fomentar la cohesió social als barris del Molí d’en Rovira, la Girada i el Poble Nou. El cap de llista Ramon Arnabat calcula que l’obra pot costar uns sis milions d’euros, que pagarien a terços l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona i la Generalitat, però “l’Ajuntament ha de fer el primer pas i les gestions”, tal com els comuns venen demanant des de fa quatre anys.

D’altra banda, VeC també ha llançat les seves propostes en matèria d’educació. Montserrat Rodríguez ha parlat d’eradicar la segregació escolar, l’analfabetisme, l’abandonament escolar, la insuficient competència en llengua catalana, així com donar més suport a l’aula d’extensió universitària de la gent gran, a la formació continuada, més places als centres oberts i llar d’infants municipal per a tothom.

Vilafranca en Comí també reclama aprofitar més els edificis de les escoles públiques, obrint-los fora de l’horari lectiu, ja sigui per a patis oberts, les biblioteques escolars, els gimnasos o les aules d’informàtica, de manera que “siguin motors socials del barri”. La tarifació social del Complex Aquàtic i l’escola de música, crear un casal d’infants per a les vacances nadalenques, fomentar els camins escolars i la pacificació del trànsit al voltant de les escoles són altres de les seves propostes electorals.

FER UN COMENTARI