Vilafranca en Comú reclama al govern uns pressupostos en clau de gènere per al 2022

0
298

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora, Vilafranca en Comú ha anunciat que portarà al pròxim ple una bateria de propostes al voltant de la qüestió de gènere. Els comuns expliquen que malgrat que el consistori ha aprovat diverses mocions i projectes al voltat de la igualtat de gènere, moltes no s’han acabat d’implementar “ni amb la velocitat ni amb la transversalitat que es requereix” i posen com exemple el Pla d’Igualtat, al voltant de l’aprovació del qual hi veuen electoralisme, ja que es va aprovar a les portes de les municipal. Per VeC, a més, abans d’aprovar-lo hagués estat imprescindible fer una diagnosi de gènere per fixar les línies i prioritats per anar avançant.

En la moció que aquest grup portarà a aprovació s’insisteix que la igualtat de gènere cal aplicar-la en totes les polítiques i demanen a l’equip de govern que implementi uns pressupostos amb perspectiva de gènere per al 2022: “són una eina bàsica per avaluar la despesa pública per homes i dones i per assegurar que s’estan satisfent les necessitats d’ambdós gèneres”, comentava Montse Romagosa.

Finalment, els comuns també demanen a l’equip de govern que aprofitant el desenvolupament del Pla d’Intervenció Integral al carrer Comerç i al centre i del Pla de Mobilitat Urbana, apliquin la perspectiva de gènere.

Ramon Arnabat, regidor de Vilafranca en Comú, va aprofitar la compareixença davant dels mitjans de comunicació per rebatre i desmentir les afirmacions que la setmana passada l’alcalde de Vilafranca va fer al voltant de la denúncia dels comuns davant la GAIP demanant les dades d’escolarització referents al curs 2019/2020. “Ens sorprèn que l’alcalde faci manifestacions dient que s’està pensant si facilitar-nos les dades, quan dies abans s’havia compromès davant la GAIP a donar-nos-les”. Des de Vilafranca en Comú s’insisteix que fa quinze dies que esperen la informació i anuncien que si no els hi donen: “la propera denúncia serà perquè s’està actuant de forma deliberada amb la informació que es lliura als regidors”.

FER UN COMENTARI