Vilafranca en Comú (VeC) ha anunciat que en el proper ple de l’Ajuntament de Vilafranca presentarà una moció per millorar la gestió dels residus municipals.  Els comuns recorden que el 2020 caldrà licitar de nou el servei de recollida de la brossa: “estem davant una oportunitat d’or per abordar una millor gestió de residus que acabi repercutint en beneficis pel medi ambient i també econòmics”, destacava el regidor Ramon Arnabat. En la moció VeC demana que es creï una comissió tècnica perquè  estudiï la situació actual i elabori propostes que es puguin incorporar a l’hora de convocar el concurs i fixen un termini de 4 mesos per fer-ho.

Es dona el cas que l’octubre de 2018 Vilafranca en Comú ja va presentar una moció que demanava la millora de la gestió de residus i va ser aprovada per unanimitat. “Cada any el govern ens diu que crearà una comissió per estudiar el tema, però no ha fet res”, denuncien, a la vegada que reclamen que s’hi doni tràmit.

Des de VeC es denuncia que Vilafranca la recollida selectiva (37,8%) està per sota de la mitjana catalana (41,8%) i de la resta de la comarca (44,5%) i reclamen mesures per incentivar-la. “Hi ha molts sistemes que es poden estudiar, des del porta a porta en espais determinats, fins als contenidors intel·ligents, a més de mesures fiscals per bonificar qui més recicla “

FER UN COMENTARI