Vilafranca en Comú reclama que amb el Pla Local d’Habitatge s’arribi al 15% de parc solidari

0
475
Representants de Vilafranca en Comú a la roda de premsa d'ahir. // LA FURA

El grup municipal Vilafranca en Comú va exposar ahir en roda de premsa la seva satisfacció davant l’existència d’un debat al voltant del Pla Local d’Habitatge, que el partit “havia estat reclamant durant molt temps juntament amb l’Oficina Municipal i polítiques d’habitatge que garanteixin un habitatge digne i accessible”.

Els comuns van criticar els elevats preus del lloguer, que a Vilafranca se situen a una mitja de 650 euros mensuals, els desnonaments per impagament i el dèficit d’habitatge social i sobretot d’habitatges de protecció oficial (HPO). El regidor de Vilafranca en Comú Ramon Arnabat apuntava que actualment hi ha 1.238 peticions d’habitatges de protecció oficial però que un 95% dels HPO han passat a ser propietat particular. Per Arnabat, els objectius de la vila han de ser els que ja venen marcats des de la Generalitat: arribar al 15% de parc solidari d’habitatge destinat a polítiques socials i al 6% d’habitatges de protecció oficial de lloguer. Això, però, només s’assoliria “si des de la Generalitat i des del govern estatal s’aporten els recursos que de moment encara no han aportat”.

Els comuns també recordaven que a Vilafranca hi ha uns 300 habitatges buits en mans de grans tenidors i reclamaven que l’Ajuntament pressioni per tal que es transformin en habitatges socials i que a les noves construccions d’habitatges de més de 600m2 s’hi instauri un 30% d’habitatges de protecció oficial.

Finalment, VeC exposava que, segons la diagnosi del Pla Local d’Habitatge que ha publicat les dades de la situació a Vilafranca pre-covid, la meitat de la població no pot llogar habitatges si no hi dedica un 40% del sou.

FER UN COMENTARI