Vilafranca endureix el control de l’ús de mascaretes

1
2935
Albert Romero, Pere Regull i Joan Manel Montfort. // LA FURA

Aquest matí l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i l’inspector en cap de la policia local, Albert Romero, han exposat el procediment que seguiran els agents de la policia local en referència a la campanya per a controlar l’ús correcte de les mascaretes al carrer, que fins ara se centrava sobretot en informar a qui no la portava o a qui se la col·locava de manera incorrecta.

Regull afirmava que aquestes darreres setmanes “hi ha hagut un relaxament excessiu de la ciutadania i hi segueixen havent infectats i tenim gent que ha donat positiu en coronavirus a la comarca, sobretot en els sectors més joves, que es creuen immunes però tothom és vulnerable”. Per Regull, ara l’ús de la mascareta “és fonamental per no infectar i per evitar ser infectat” i assegura que “no ens podem permetre un segon confinament ni veure’ns abocats a la situació que estan patint a Lleida perquè els efectes econòmics, socials i sanitaris serien molt greus”.

Per la seva banda, Joan Manel Montfort comentava que a Vilafranca s’han posat més de 1.500 multes per conducta irresponsable al voltant de les mesures de seguretat relacionades amb la covid-19 i afegia que, des que l’ús de la mascareta és obligatori en tot moment, ja s’han hagut de posar cinc multes a persones reincidents. Montfort apuntava que ara “els agents de la policia passaran a una segona fase de la campanya de control de l’ús de mascaretes més estricta, perquè considerem que ja hi ha prou informació i tothom sap que l’ha de dur”. Montfort demanava responsabilitat ciutadana per “tenir un agost en pau i sent conscients que si hem decidit anul·lar actes tan importants com el Vijazz o la Festa Major, cosa que no passava des de la guerra civil, és perquè la situació ho demana”.

L’inspector Romero ha explicat que les noves multes, pendents de ser aprovades, superaran els 100 euros i podran ser aplicades per la totalitat dels efectius que patrullin els carrers. L’inspector reiterava que “els joves són els qui estan donant més positius últimament” i recordava que la policia seguirà controlant que tant la població com les terrasses dels bars respecin les distàncies i totes les mesures de seguretat.

1 COMENTARI

  1. Multes o notificacions de sanció? Les multes es cobren a vegades -només les paguen els més ‘legals’ i si hi ha descompte- i les notificacions mai. Aviat sortirà un bufet d’advocats que farà l’agost recurrent-les.
    A Sant Sadurní ni això. La gent (NO TOTS, només faltaria) fa el que vol i no hi ha qui els cridi l’atenció. Per no parlar dels “esportistes” i ciclistes.

FER UN COMENTARI