Els 20.000 euros de premi es destinaran a l’ampliació de l’alberg de Càritas

Vilafranca s’ha proclamat guanyadora del concurs El Contenidor d’Or, organitzat per Ecovidrio amb l’objectiu de promoure el reciclatge de Vidre. La capital de l’Alt Penedès s’ha imposat a les altres poblacions participants: Rubí, Granollers, Girona, Badalona, Viladecans, Tarragona, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Lleida, El Prat de Llobregat i Vilanova.

El marcador va començar a comptar el dia 1 de novembre de 2017 i el concurs s’ha allargat fins al 30 d’abril d’enguany. Durant aquests mesos s’han anat mesurant els residus de vidre que s’han reciclat als municipis participants i s’han comparat amb els reciclats durant el mateix període de l’any anterior.

Durant els sis mesos de concurs, Vilafranca ha augmentat la taxa de reciclatge de vidre en un 24,73% respecte als mateixos mesos de l’any anterior i això l’ha convertit en la gran guanyadora. Els 20.000 euros de premi es destinaran a l’ampliació de l’alberg de Càritas, que dona servei de residència temporal a persones adultes en situació d’exclusió.

El concurs ha estat organitzat per Ecovidrio, encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidres a Espanya des de 1998, amb la voluntat que els municipis reforcin el seu compromís amb el medi ambient i aconsegueixin incrementar la quantitat de residus d’envasos que es reciclen per habitant. De les 12 ciutats participants, nou han aconseguit percentatges de diferència positius. Només tres han tingut un percentatge negatiu. Es tracta de Lleida, el Prat de Llobregat i Vilanova.

FER UN COMENTARI