Vilafranca impulsa un projecte pilot per donar suport a la indústria en matèria energètica

0
311
Roberto Burgos, president d'Energia per la Igualtat i el regidor de Promoció Econòmica i Comerç de Vilafranca, Joan Manel Montfort.

Una quinzena d’empreses de Vilafranca del Penedès prendran part d’una prova pilot per millorar la seva eficiència energètica. Així ho ha anunciat el regidor de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Joan Manel Montfort, tot indicant que es tracta d’una “aposta per la transició energètica” que ha de millorar “la competitivitat de les empreses de la ciutat”.

La cooperativa Energia per la Igualtat (EPI) serà l’encarregada de dur a terme aquest projecte. El seu president, Roberto Burgos, ha explicat que l’equip d’enginyers d’EPI farà una prediagnosi energètica de quinze empreses, que hauran de triar tenint en compte dos factors: el seu interès i el seu volum de consum energètic. Un cop seleccionades, la cooperativa farà un anàlisis dels processos i de la despesa energètica d’aquestes empreses per identificar els punts on es pot millorar l’eficiència i oferir eines personalitzades per reduir-ne el consum. “L’objectiu final és millorar la competitivitat de les empreses, principalment reduint els seus costos, però també millorant la mobilitat dels seus treballadors o proposant alternatives com la instal·lació de plaques fotovoltaiques”, explica el president d’EPI.

Burgos també ha apuntat que, habitualment, el 70% de les accions que han de fer les empreses per reduir la seva despesa són “a cost zero”, és a dir, són mesures que es poden posar en marxa a curt termini i, fins i tot, “en el moment que es presenta l’informe final”. Aquesta diagnosi té una durada d’un mes i, en major o menor mesura, es comencen a veure resultats notables al voltant dels 7 primers mesos.

Des de l’ajuntament han recordat, amb dades a la mà, que altres projectes d’aquestes característiques han permès a les empreses “reduir fins al 14% de la seva despesa energètica, el que suposa 58 tones de CO2 menys a l’atmosfera”. Montfort també avançat que si aquesta prova pilot dona bons resultats, l’objectiu és estendre la iniciativa a l’àmbit territorial del Penedès. Aquest servei està finançat per l’Ajuntament de Vilafranca i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI