Vilafranca instal·la al carrer punts d’accés universal i gratuït a la xarxa

0
388
Els punts d'accés a la xarxa es troben, bàsicament, al centre de la vila. // LA FURA

Aquest dimarts el regidor de Projectes estratègics i Mobilitat de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz, ha presentat la nova xarxa Wifi4EU, que té per objectiu donar senyal wifi d’accés lliure a alguns punts del centre de Vilafranca.

El projecte Wifi4EU és una iniciativa europea que busca connectar l’espai públic a la xarxa, perquè la ciutadania pugui gaudir d’internet des del carrer. El regidor apuntava que aquest projecte “vol fer arribar internet a alta velocitat, entre les 10 i les 600 MB, de manera que hi hagi una xarxa d’accés universal a l’espai públic perquè es pugui utilitzar per connectar-se a les xarxes socials, fer consultes o treballar des del carrer o des d’una terrassa”. Per Ruiz, l’existència del Wifi4EU “és un gran pas perquè fins ara a Europa hi havia unes limitacions legals que no permetien l’accés a la xarxa des del carrer”.

El regidor Aureli Ruiz davant el cartell del punt de la rambla Sant Francesc. // LA FURA

Tot i així, de moment els punts de connexió, que ja es poden utilitzar connectant-se directament a la xarxa homònima al projecte, es troben a la rambla Sant Francesc i Nostra Senyora i a la plaça Penedès, a la plaça de la Vila i plaça Sant Joan, i també s’hi podrà accedir des de l’aparcament d’autocaravanes, ja que són punts que l’Ajuntament considera molt concorreguts. “Els espais han de ser reduïts perquè legalment el límit del projecte és per xarxes curtes, de poc abast” explicava Ruiz.

La instal·lació, que té un cost de 15.000 euros, ha estat subvencionada per la Unió Europea i el seu manteniment suposarà una despesa d’uns 3.000 euros anuals a l’ens. Aquestes xarxes permeten una connexió ràpida a una cinquantena de persones, que es pot veure limitada si s’hi connecta molta gent alhora, i la idea és anar ampliant els punts de connexió un cop valorat l’ús dels punts que ja es poden fer servir des d’avui.

FER UN COMENTARI