Vilafranca instal·larà plaques fotovoltaiques al Vinseum, l’Ateneu i la Fassina

0
556
El tinent d'alcalde Francisco Romero i la regidora Lourdes Sánchez. // LA FURA

Aquest dimarts el tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, i la regidora d’Habitatge i Medi Ambient, Lourdes Sánchez, han presentat tres línies d’actuació per millorar l’eficiència energètica al municipi.

Per una banda, Romero ha assegurat que l’Ajuntament busca “mesures que ens permetin lluitar contra el canvi climàtic i fomentar les energies renovables”, i per això aquest mateix any els edificis del Vinseum, l’Ateneu i la Fassina comptaran amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques per tal que tinguin un consum d’energia més sostenible. Així, i amb una inversió total de 165.719 euros, les plaques en aquests tres equipaments aconseguiran generar 100.000 kw/h, cosa que suposa un estalvi de 50 tones de CO2 l’any, “que equival aproximadament a una plantació de 25 arbres o a eliminar les emissions d’una seixantena de vehicles”, apuntava Romero.

A més, l’Ajuntament estudia poder ampliar aquesta instal·lació a edificis com l’escola Cristòfor Mestre, el pavelló de la Gamba o l’espai jove La Nau.

Per altra banda, el tinent d’alcalde també ha explicat que es substituïran 400 llums de la vila per il·luminació LED aprofitant les obres del Pla d’Intervenció Integral del carrer Comerç i el Centre. Aquesta millora de la lluminària i de l’eficiència energètica afectarà els carrers implicats en el PIICC, com la plaça del Carme, el General Prim o el carrer Banys, però també a les seves immediateses. Aquesta nova instal·lació estalviaria les emissions de 52 tones de CO2 més cada any.

Finalment, la regidora Lourdes Sánchez ha anunciat la preparació d’uns ajuts per la rehabilitació d’habitatges que tenen per objectiu millorar l’eficiència energètica de les llars. Aquest ajut, que suposa uns 120.000 euros del pressupost municipal d’enguany, va destinat als projectes que busquin la millora de les façanes, cobertes, tancaments i aïllament general dels habitatges, i el pot sol·licitar tot Vilafranca. S’estima que la convocatòria s’obri al mes de setembre, i que cobreixi un 30% del cost de la inversió. Sánchez apuntava que la convocatòria tindrà una continuïtat “és una proposta que surt del Pla Local d’Habitatge i, encara que no em vull avançar, creiem que es farà cada any”

FER UN COMENTARI