Vilafranca ja té el seu joc de monopoli

0
5808

Aquest dimarts s’ha presentat al Cigró d’Or el Joc de Vilafranca, un joc de taula ideat a imatge i semblança del monopoli, el Joc de Vilafranca, en què els jugadors circulen per un circuit de carrers de la vila on han de comprar i vendre botigues, empreses i entitats de Vilafranca, fins a arruïnar l’adversari. El temps de durada prevista de cada partida és d’entre tres quarts d’hora i una hora i quart, i està pensat perquè hi pugui jugar tota la família.

Laura Rafecas, Roser Serra, Joan Manel Montfort i Enric Cervera
Laura Rafecas, Roser Serra, Joan Manel Montfort i Enric Cervera

El promotor del joc, Enric Cervera, explica que per triar les empreses i entitats presents al joc, una quarantena, ha cercat un “perfil molt concret” d’empreses amb llarga tradició, amb un clar arrelament a la vila, que siguin representatives de la ciutat i que n’hi hagi un parell com a màxim de cada sector: “Els protagonistes són gent significada de la ciutat”, ha dit, sense amagar la subjectivitat de la selecció. Se n’ha fet una tirada de 1.500 exemplars, que es venen en vuit establiments de la vila al preu de 27 euros.

Abans s’havien fet jocs del mateix estil personalitzats en les ciutats de Vilanova, Lleida, Girona, Tarragona, Reus, Manresa… i n’hi ha en projecte a Figueres, Vic, Castelló i fins i tot en ciutats de França.

Un projecte de ciutat
El regidor de Desenvolupament Econòmic, Joan Manel Montfort, qualifica el Joc de Vilafranca de “projecte de ciutat” i de “regal excel·lent per aquests dies”.

El seu disseny ha estat obra d’Eloi Botey i l’ha il·lustrat Laura Rafecas, que ha optat per un estil de dibuix “manual, que és més càlid que fer-lo geomètric”, fins i tot amb un toc infantil. Predominen els colors verd de la vinya i els ocres de la terra.

FER UN COMENTARI