TV3 i Diagonal TV han coproduït una TV movie, és a dir, una pel·lícula per ser projectada a la televisió, partint de l’obra teatral Vilafranca, un dinar de Festa Major del dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas.

El film, dirigit per Lluís Maria Güell i amb guió del mateix Casanovas, duu per títol Vilafranca. No ens coneixes prou i es presentarà al Teatre Casal el 27 d’agost a les 22h, com a acte previ a la Festa Major.

Per a Raimon Gusi, regidor de Cultura, la pel·lícula suposa un “fet històric” i un avantatge per la Vila, i ha apuntat que la seva banda sonora duu “la millor veu de Catalunya, la de l’Anna Roig”. Gusi ha volgut recordar que l’obra de teatre de Casanovas va ser el tret de sortida de la capitalitat cultural de Vilafranca el passat 2015.

Pel tinent d’alcalde de Desenvolupament econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Monfort, és “un autèntic plaer presentar aquesta pel·lícula, que parteix d’una obra d’èxit i que ha estat rodada a Vilafranca”: alguns dels indrets on s’ha elaborat la gravació són el Mercat de la Carn o les rodalies de Can Cassoles, restaurant proper al celler Torres de Pacs.

Monfort troba que aquesta pel·lícula “rellança la marca de ciutat i territori transcendint en la cultura, economia, turisme i societat”, ja que tant el rodatge com el contingut suposen una clara eina de promoció.

Per la seva banda, l’alcalde i delegat territorial del Penedès Pere Regull ha volgut remarcar la “qualitat innegable de Casanovas”, i ha destacat que l’important no és només promocionar la ciutat sinó “promocionar-la amb qualitat”. Per Regull, els conflictes interpersonals que apareixen a l’obra i a la pel·lícula són “un reflex del què passa a algunes relacions familiars”, i ha apuntat que l’èxit de la gala de preestrena està assegurat, ja que hi assistiran membres de l’equip tècnic i actors del film, autoritats i membres directius de TV3 i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i també públic general.

L’accés a la presentació del film el dia 27 queda obert a tothom qui participi en un sorteig d’entrades dobles a través de la pàgina de l’Ajuntament www.vilafranca.cat, que s’inicia avui mateix i s’allargarà fins el 5 d’agost. El dia 6 es farà el sorteig i el dimarts 7 d’agost s’anunciaran els guanyadors.

FER UN COMENTARI