Vilafranca ja té una aplicació mòbil per alertar la policia en cas d’agressions masclistes o robatoris

0
473
L'aplicació es pot trobar a Play Store i a l'App Store. // AJUNTAMENT

Les regidories de Seguretat Ciutadana i d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca han presentat aquest mes d’agost una aplicació que envia alertes de manera ràpida i directa a la policia local del municipi.

Aquesta aplicació, que es pot trobar a Play Store i a App Store, es pot utilitzar en cas de violència de gènere, agressions al col·lectiu LGTBIQ+ i en cas de robatori. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, aquesta ha de ser “una eina per donar seguretat a la ciutadania”. Per tal d’utilitzar-la, els usuaris se l’hauran de descarregar i registrar-s’hi, i un cop fet l’avís que es necessiti el sistema permetria geolocalitzar la persona i facilitar una intervenció policial ràpida.

L’inspector en cap de la policia local Albert Romero assegura que aquest element “suma un canal més de contacte amb la policia”; i Carles Aros, membre de l’empresa proveïdora de l’aplicació, el fet que els usuaris s’hagin de registrar “evitarà que hi hagi perfils i alarmes falsos”. Quan una persona faci ús dels avisos de l’aplicació, els agents rebran una alerta visual i sonora que indicarà que algú demana ajut i especificarà per quin motiu i des de quina zona. Llavors els agents hauran d’acceptar l’alerta i s’enviarà un missatge a la persona confirmant que el seu cas s’està atenent.

La plataforma és oberta i podrà recollir noves alertes per altres tipus de delictes. Segons els responsables de l’aplicació, la policia només podrà conèixer la geolocalització dels usuaris quan aquests facin ús de les alertes.

FER UN COMENTARI