Vilafranca organitza un sopar groc per la llibertat dels presos i exiliats polítics

0
1728
Jaume Claramunt, Jordi Parellada i Àlvar Mascaró, acompanyats de Cati Morell, col·laboradora de l’acte. FOTO: TAEMPUS

La mobilització de la societat civil per exigir la llibertat dels presos i exiliats polítics no s’atura. Les tres entitats sobiranistes de l’Alt Penedès, ANC, Òmnium i la Comissió Onze de Setembre, han decidit unir-se per organitzar el proper 1 de març un sopar groc amb l’objectiu de recaptar fons per la Caixa de la Solidaritat, destinada a pagar les sancions que imposa l’Estat contra els polítics vinculats amb el procés.

El sopar, inspirat en el que va tenir lloc el passat 9 de gener al restaurant Semproniana d’Ada Parellada, se celebrarà al Teatre del Casal de Vilafranca i donarà veu als familiars dels polítics que estan patint la persecució judicial de l’Estat. De moment, ja han confirmat la seva assistència Marcela Topor, parella de Carles Puigdemont, Roger Junqueras i Xavier Sànchez, germans d’Oriol Junqueras i Jordi Sànchez, i Sergi Corbera, Laura Masvidal, Ferran Civit i Txell Bonet, parelles de Toni Comín, Joaquim Forn, Meritxell Ferret i Jordi Cuixart, respectivament.

“El sopar pretén ser un acte de suport a les persones represaliades pel feixisme espanyol”, ha explicat el president de la Comissió 11 de Setembre, Jaume Claramunt, que espera “omplir el teatre i demostrar una vegada més la implicació del Penedès en el camí cap a la independència i la República”. “El més important és que se’n parli abans, durant i després”, ha afegit el secretari de l’ANC a Vilafranca, Àlvar Mascaró, que desitja que aquest nou format d’acció solidària s’exporti a altres pobles i ciutats del país.

En format de sopar-espectacle

L’acte, conduït per l’actor vilanoví Toni Albà, es desenvoluparà en un format de sopar-espectacle. Així a part de l’àpat, que anirà a càrrec del restaurant Cal Blay, es podrà gaudir de diverses actuacions. No hi faltaran els anomenats músics per la llibertat, que des del passat 12 de novembre interpreten cada vespre El Cant dels Ocells i l’Estaca a la plaça de la Vila de Vilafranca. Se’ls hi retrà un petit homenatge i oferiran un concert acompanyats de diferents corals de la comarca. També hi participaran el músic Marcel Casellas, amb Chill Out per la Terra, i l’actor Carles Xuriguera, que dirigirà una subhasta de lots de vins.

400 places

El preu del sopar és de 65 euros i hi ha 400 places disponibles. Els tiquets es poden adquirir fent un ingrés al compte bancari ES05 0081 0046 1100 0172 8079 o a l’Estanc Solsona, al forn de pa Mitjans de la plaça de la Vila i a les llibreries l’Odissea i Ca la Madrona. El president d’Òmnium a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, ha insistit en la importància de la implicació de tothom i ha subratllat l’existència d’una fila 0 perquè totes aquelles persones que no puguin assistir el sopar puguin fer també les seves aportacions.

FER UN COMENTARI