Vilafranca recupera un Carnaval amb rua, ball de gala i vermut

0
398
La tècnica de Cultura Lídia Romeu, el membre de la comissió de Carnaval Jan Ramírez, i el cap del servei de Cultura Àngel Hom a la presentació dels actes d'enguany. // AJUNTAMENT

El proper dijous 24 de febrer Vilafranca enceta la programació del Carnaval d’enguany, amb el tradicional concurs de curtmetratges Curtnaval. El Carnaval vilafranquí s’allargarà amb diferents activitats fins al 4 de març, dia en què tindrà lloc la Rua de la Ressurrecció amb unes 14 carrosses i comparses en comptes de la quarantena que hi participava abans de la pandèmia.

Pel què fa al cartell d’actes definitiu, el tècnic de Cultura Àngel Hom explicava que encara hi ha alguns dubtes a resoldre: “amb la major part de les les restriccions aixecades, també en l’oci nocturn, i un cop fetes les consultes a Salut i a Protecció Civil locals, hem estirat al màxim i fins al darrer moment la possibilitat d’organitzar coses i encabir actes”.

Així, dijous gras es projectaran els curtmetratges del Curtnaval a Cal Bolet, després que el rei Carnestoltes arribi al parc Tívoli i completi una cercavila fins la plaça de la Vila, on es farà el pregó. L’endemà dia 25 serà el torn del Ball de Gala que tindrà lloc a l’Institut Milà i Fontanals, tot i que encara no s’han concretat els artistes que hi participaran. Dissabte 26 hi haurà matines al mercat i a les 12.30h vermut electrònic, del qual encara s’ha de decidir el lloc i els artistes. A la tarda serà el torn del Carnaval Infantil amb cercavila pel Centre i espectacle itinerant.

Dimarts 1 de març hi haurà la vetlla del Rei Carnestoltes i dimecres 2, Dimecres de Cendra, continuarà la vetlla fins les 19h, quan sortirà el seguici fúnebre cap el parc Tívoli on hi haurà la cremada del fèretre.

La rua del divendres 4 sortirà a les 20.30h del lloc habitual (av. Tarragona-c/ Moja) i acabarà a l’av. Barcelona amb c/ Cid s’espera que cap a les 22.30h. Es recomanarà l’ús de mascaretes a les persones participants, si bé en exteriors no és obligatori si es manté la distància de seguretat. El cap de servei de Cultura comentava que les carrosses i comparses seran bàsicament de Vilafranca i la comarca i que la de Vilafranca serà l’única rua del darrer cap de setmana de Carnaval a la comarca.

El dissenyador del cartell d’enguany és Javi Gutiérrez, membre de la Comissió de Carnaval. El cartell conté codi QR que permet accedir a la informació oficial i definitiva del Carnaval i a la seva pàgina web, www.carnavaldevilafranca.com.

FER UN COMENTARI