Vilafranca renova el certificat Biosphere i demana més implicació a les empreses

0
351
La regidora Dolors Rius i l'arquitecte Josep M. Martí. // LA FURA

Per tercer any consecutiu, Vilafranca del Penedès ha renovat la certificació Biosphere, que acredita que la ciutat és una destinació turística compromesa amb el medi ambient. La regidora de Turisme, M. Dolors Rius, destacava que aquesta certificació “és de millora contínua: cada any hi ha nous compromisos a complir per seguir fomentant la sostenibilitat al territori i assegurar la renovació del títol Biosphere”.

De fet, aquest certificat implica un pla d’acció de millora contínua que afecta tots els departaments de l’Ajuntament, des de l’adquisició de vehicles elèctrics per la flota de la policia local com la gestió i control dels residus o l’ús de productes respectuosos amb el medi en els espais verds de la vila.

Un dels reptes que presenta el pla d’acció per aquest any és augmentar la implicació de les empreses del territori. La regidora assegurava que “la sostenibilitat no és una opció, és una exigència” i exposava que el paper de les empreses és clau: “cada vegada més empreses del territori s’impliquen en la cura del medi i obtenen el certificat Biosphere, de manera que també contribueixen a fer de Vilafranca un municipi sostenible”.

Rius demanava que les empreses encara s’hi impliquin més i se segueixin sumant en aquest canvi de paradigma. Per la regidora, aconseguir un turisme responsable primer passa perquè la ciutadania i les empreses de la zona siguin també responsables.

FER UN COMENTARI