Vilafranca reprèn al Poble Nou “Obrint Camins” per combatre la solitud de la gent gran

0
364
AJUNTAMENT DE VILAFRANCA

La regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Vilafranca ha impulsat el projecte “Obrint camins”, una iniciativa que busca combatre la solitud no desitjada de les persones grans de la vila. Aquest projecte ja es va dur a terme el passat 2019 al barri de l’Espirall, i enguany es trasllada al Poble Nou fins al mes de desembre, en el marc del Pla de xoc social pels efectes de la covid-19.

Les persones que s’acullin a aquest projecte, que lidera la tècnica Roser Garcia, podran comptar amb una xarxa de voluntaris que els acompanyaran i els ajudaran a socialitzar-se.

Amb “Obrint camins” l’Ajuntament pretén fer costat a persones grans que “han trencat vincles amb la família i el seu entorn i es troben soles sense voler-ho”, segons apuntava el regidor de Drets Socials Ramon Zaballa. S’ha volgut començar amb el projecte als barris de l’Espirall i el Poble Nou perquè són els que tenen més població i més gent gran.

Durant l’estat d’alarma la regidoria de Gent Gran i voluntaris de la Comissió municipal pel Benestar de les Persones Grans han contactat amb la gent gran major de 80 anys que vivia sola, “creant una xarxa de col·laboradors per donar suport emocional i atendre la gent gran”. El regidor també ha presentat el llibret “Petits Consells per a Grans Persones”, un recull de consells sobre aspectes físics i mentals, activitat o salut emocional, entre altres, que es repartirà pels casals d’avis i a les persones usuàries dels tallers de memòria i de les activitats físiques als espais lúdics.

FER UN COMENTARI