Vilafranca reviu les arts escèniques a través de les xarxes i la televisió

0
775

Aquest matí el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, acompanyat dels tècnics de Cultura, han presentat una nova programació cultural que s’adapta al context actual i permetrà gaudir de propostes fresques des de casa, la iniciativa “Equipaments tancats, programació oberta”.

“Aquesta és la solució que hem trobat per tal de promoure alguna activitat que doni visibilitat pública a la creativitat artística i perquè els vilafranquins puguin gaudir de programació cultural des de casa”, apuntava Rafecas, que agraïa la implicació dels tècnics de Cultura i els artistes implicats. “Hem hagut d’aturar la programació cultural fins la tardor a causa del coronavirus, però d’aquesta manera volem compensar la mancaná cultural d’aquestes setmanes”.

De moment, la programació compta amb un concert a càrrec de l’orquestra resident de l’Auditori Municipal, la Camerata Penedès, i una representació teatral de la mà de la Flyhard Produccions. Ambdues peces es podran veure a Penedès Televisió i a les xarxes i plataformes socials de l’Ajuntament i dels equipaments culturals.

Vistes al mar, des de casa

La Camerata Penedès s’ha decantat per la representació de Vistes al mar, d’Eduard Toldrà, en format quartet. El quartet està format per les músics Clàudia Farrés, Sara Balasch, Eura Fortuny i Irma Bau i compta amb l’acompanyament d’Anna Roig i l’Ombre de ton Chien i dos temes arranjats per Carles Sanz. “Per a nosaltres el fet de fer un concert gravat ha estat una experiència única per context i format, però molt ben rebuda després de tants dies sense fer assajos ni trobades” apuntava Clàudia Farrés.

“Hem volgut escollir un concert d’Eduard Toldrà perquè és vilanoví i un compositor imprescindible i ens semblava adient per potenciar el territori, i a més Vistes al mar és una peça que toquen tots els músics catalans. El concert s’inspira en poemes de Joan Maragall i té una estètica mediterrània i un missatge esperançador i de renaixença”, afegia.

Flyhard endins

Clara Cols, membre de la Flyhard Produccions, explicava que la companyia ha decidit crear una peça especialment per a l’ocasió: “sempre ens hem sentit molt acompanyats i cuidats pels tècnics de Cultura i el personal dels equipaments, i hem decidit reconvertir la nostra activitat i desenvolupar una proposta fresca en comptes d’escollir alguna de les obres que ja hem representat”.

Així, els actors de la Flyhard Clara Cols, Sergio Matamala i Xavi Garcés, treballaran amb la dramatúrgia de Concha Milla, Marta Aran i Eu Manzanares per la posada en escena d’Al descobert, que es podrà veure durant el mes de juliol.

A més, la programació comptarà amb càpsules de professionals de les arts escèniques i musicals de la zona, on es pot participar presentant creacions de música, dansa, teatre i circ (les propostes seleccionades rebran una remuneració d’entre 150 i 300 euros cadascuna).

Finalment, s’ha elaborat un vídeo per posar en valor la indústria cultural, que compta amb el músic Joan Solana i l’actriu Mia Esteve.

FER UN COMENTARI