Vilafranca s’estrena com a seu universitària

0
110

Quaranta alumnes del primer curs del grau d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili (URV) van començar dilluns els seus estudis a Vilafranca. D’aquesta manera, la capital de l’Alt Penedès s’estrena com a seu universitària i, per tant, ja són les tres capitals de comarca penedesenques les que ofereixen graus: a Vilanova hi ha les enginyeries de la UPC i a Coma-ruga s’ofereixen les carreres d’Infermeria i d’Educació Infantil de la Rovira i Virgili.

La degana de la Facultat, M. Dolors Burjalés; el rector de la Universitat, Josep Pallarès; i l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, van inaugurar divendres passat la seu universitària, que es troba a l’edifici de l’antiga Estació Enològica.

La llavor d’un campus

El rector va convidar els estudiants a gaudir del que pot ser “una de les millors etapes de la vida, no només per la formació de grau de màxima qualitat, sinó també en allò personal”. L’alcalde va destacar la importància per a Vilafranca que sigui ciutat universitària, va ressaltar que la presència d’estudiants del territori i de fora enriquirà la ciutat, i va explicar que l’Ajuntament  “treballarem perquè aquesta sigui la primera llavor d’un futur campus universitari”. I la degana va assegurar que “mantindrem la qualitat de formació en tots els campus i seus” de la URV.

La quarantena d’estudiants d’Infermeria han cobert totes les places del grau que s’oferien a Vilafranca. La Facultat promourà l’aprenentatge basat en problemes i la pràctica reflexiva. Per això els grups són reduïts, de menys de 20 estudiants als laboratoris i tallers, la qual cosa afavoreix la proximitat i el vincle entre estudiants i el professorat. La seu de Vilafranca disposa de tres aules de laboratori amb l’instrumental i el material per fer-hi les pràctiques de simulació, on es treballen habilitats clíniques. S’hi imparteix una formació humanista i basada en el fet de cuidar centrant-se en la persona, tenint en compte els aspectes físics, fisiològics, psicològics i espirituals del pacient.

2.300 hores de pràctiques

Els estudiants faran més de 2.300 hores de pràctiques clíniques tutoritzades en centres sanitaris des del primer curs, amb més crèdits a mesura que avancen els cursos. Més concretament, podran fer les pràctiques en onze institucions públiques i privades del Penedès, entre les quals el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, el Consorci Sociosanitari de Vilafranca, els CAP del territori i centres geriàtrics d’altres institucions. L’alumnat matriculat a Vilafranca té un total de 27 professors.

FER UN COMENTARI