Vilafranca tallarà el trànsit davant de Sant Elies i l’Estalella als matins

0
3735

A partir de dilluns, els nens i nenes que van a les escoles Dr. Estalella Graells i Vedruna-Sant Elies podran accedir-hi a peu pel mig del carrer sense haver de patir pels cotxes. Almenys a primera hora del matí. Després d’anys i panys de reclamacions per part de les comunitats educatives dels dos col·legis, finalment l’Ajuntament de Vilafranca ha decidit impulsar una prova pilot a partir de dilluns i finals a final de curs, amb possibilitat de continuïtat en funció de com vagi, consistent a tallar el trànsit del carrer Puigmoltó, a l’alçada de Sant Jocund, cada dia d’escola entre 3/4 de 9 i les 9.10 h. del matí. Del tall se n’encarregaran pares i mares de les dues AMPA, acompanyades d’un agent de la Policia Local. Això permetrà que no passin vehicles en tot el tram del carrer Puigmoltó de davant del pati de l’Estalella ni al carrer del Carme, a l’entrada de Sant Elies.

 

Per descongestionar de trànsit els carrers de la Lluna i Muralla de Sant Magí, en aquella mitja hora el tram inicial de Puigmoltó, a tocar de la plaça Milà i Fontanals, serà de doble direcció. A més, es fixen dos punts de desencotxament d’infants al carrer Sant Jocund i a la plaça del Triangle, on els vehicles tan sols podran aturar-s’hi el temps just perquè baixin els infants.

 

D’altra banda, l’Ajuntament ha arribat a un acord amb Saba per tal que els pàrquings de la rambla de Sant Francesc i de Cal Rondina tinguin un preu reduït de 3/4 de 9 a 3/4 de 10 del matí i d’1/4 de 5 a 2/4 de 7 de la tarda, prèvia sol·licitud a les AMPA i posterior adquisició dels tiquets a les oficines de la concessionària.

FER UN COMENTARI