Es dirà La Canadenca i neix a iniciativa de l’actual agrupament, tot i que funcionarà de forma independent i estarà situat a l’Espirall, les Clotes o la Barceloneta

A partir de l’octubre començarà a funcionar un segon agrupament escolta a Vilafranca. Es dirà La Canadenca i, tot i que encara s’està treballant en la recerca d’un espai, molt probablement estarà situat a l’Espirall, les Clotes o la Barceloneta.

La iniciativa ha nascut i s’ha liderat des de l’Agrupament Escolta i Guia Pere II i Santa Maria de Foix i, segons han explicat, feia anys que es valorava la idea i n’han calgut dos més per poder-lo desenvolupar i fer-lo realitat.  Hi ha quatre motius que els han impulsat a crear aquest nou projecte de lleure. Per una banda, absorbir i donar resposta a la llista d’espera que s’arrossega des de fa anys per accedir al Cau actual, per l’altra descentralitzar les activitats de lleure del centre i el Poble Nou per arribar a nous barris i sectors de la vila i, finalment, fer créixer el moviment escolta.

L’equip impulsor de La Canadenca s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament per sol·licitar un espai que pugui acollir-los i utilitzar de Cau. La seva idea és ubicar-lo a l’actual Centre Obert  de l’Espirall, però si no és possible, no tanquen cap porta per anar en altres locals dels barris de Les Clotes, la Barceloneta o Sant Julià. “L’última entitat de lleure que es va crear a Vilafranca va ser el GEP, fa 35 anys. En tot aquest temps la vila ha guanyat 15.000 habitants i les entitats són les mateixes. Esperem que l’Ajuntament aposti per l’educació en el lleure i ens cedeixi un local”, comentava Júlia Ràfols.

La Canadenca arrencarà la seva activitat amb 17 caps i akeles, alguns provinents directament del Cau, d’altres que n’havien format part, i també hi ha monitores i monitors sense vinculació prèvia amb l’entitat. Tot i estar creada des de l’Agrupament Pere II i Santa Maria de Foix, La Canadenca funcionarà de forma totalment independent: “Formarem part de  Minyons Escoltes i Guia de Catalunya, seguirem el mateix projecte educatiu basat en l’escoltisme, però cada agrupament farà les seves activitats, tot i que estarem agermanats i col·laborarem entre nosaltres igual que ho fem amb les altres dues entitats de lleure de Vilafranca”, explicava Pere Bolet.

Obert a tots els infants
El nou agrupament començarà la seva activitat a l’octubre. Estarà obert a infants i joves de 6 a 17 anys i per donar a conèixer l’agrupament i animar les famílies a portar-hi la canalla tenen previst organitzar diferents xerrades. De moment aquest dissabte a la tarda ja participaran a la mostra d’entitats del Fest-t’ho fest, a la plaça Jaume I. També han obert un correu electrònic (caunouvilafranca@gmail.com) i aniran informant de totes les activitats previstes a les xarxes socials (@aeiglacandenca).

 

FER UN COMENTARI