Al setembre es preveu que entri en funcionament un cinquè institut a Vilafranca. Estarà situat al carrer de la Vinya, al barri d’en Molí d’en Rovira, en un terreny municipal a tocar dels horts urbans i el parc infantil. El centre serà de dues línies i començarà a funcionar amb dos grups de primer d’ESO; igual que ha ocorregut amb l’Institut Nou, cada any anirà incorporant nous cursos fins a arribar a quart d’ESO. En un primer moment les instal·lacions seran mòduls prefabricats i a mitjà termini es construirà l’edifici definitiu. “Es tracta d’uns mòduls nous que la Generalitat començarà a implantar a partir del curs vinent, diferents als que estem habitutats fins ara i que estan preparats perquè quedin integrats en la construcció definitiva”, ha anunciat l’alcalde, Pere Regull.

La regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat ha subratllat la feina d’anàlisi que des de l’Oficina Municipal d’Ensenyament s’ha fet i que els ha portat a plantejar la construcció d’un nou centre al Departament d’Ensenyament de la Generalitat: “enguany als instituts de secundària públics de Vilafranca hi ha 15 grups de 1r d’ESO, el pròxim curs seran 16 i el següent 17. Amb la Generalitat hem convingut que era millor tirar endavant un nou centre que no obrir classes en diferents instituts per assumir aquests “bolets””, ha explicat a la vegada que ha subratllat que el nou institut neix amb l’objectiu de consolidar-se.

El fet de situar-lo al barri del Molí d’en Rovira, segons Montserrat, respon a la voluntat del govern de distribuir els centres de secundària en diferents barris per esponjar també el trànsit i facilitar l’accés als alumnes que venen de fora.

 

FER UN COMENTARI