Vilafranca tindrà una càtedra universitària sobre filosofia

0
1007

L’alcalde Pere Regull i el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elías, han signat aquest matí el conveni pel qual es crea la “Càtedra Llorens i Barba. Ciutat de Vilafranca”, en l’àmbit de la filosofia i el pensament, adscrita a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, que n’assumirà la direcció acadèmica i la gestió.

La càtedra tindrà com a objectius essencials la promoció d’activitats de docència, investigació, formació, informació i documentació en l’àmbit universitari, especialment de la filosofia i el pensament.

El degà de la Facultat de Filosofia, Josep Montserrat ha explicat que té com a referents i antecedents el Congrés de Filosofia celebrat a Vilafranca el 2015 i de l’èxit del VilaPensa dels darrers anys. L’alcalde ha dit que la càtedra “suposarà que a Vilafranca es facin simpòsiums i cursos que esperem que puguin desembocar en el futur en ensenyaments universitaris reglats”. La seva idea és ubicar-la a l’edifici de l’antic hospital i el claustre de Sant Francesc.

Per tal de dur a terme les activitats de la càtedra, l’Ajuntament farà una aportació anual de 34.000 euros. El director es triarà per consens i hi haurà una comissió de seguiment.

FER UN COMENTARI