Vilafranca i Vilanova es mobilitzaran per reclamar unes pensions dignes

0
672
Fransesc Rica i Antoni Adrober, acompanyats de Francsico Romero (PSC), Mònica Hill (ERC) i Andreu Caralt (VeC) en una roda de premsa celebrada dimarts a la seu dels socialistes.

Els sindicats i la marea pensionista han convocat per aquest dissabte una nova jornada de mobilització general en defensa del sistema públic de pensions, que previsiblement tornarà a omplir les places i carrers de les principals ciutats de l’Estat com ja va passar el 22 de febrer.

Al Penedès, s’han convocat dues concentracions. Una a Vilafranca, que tindrà lloc divendres a les sis de la tarda a la plaça Penedès i que compta amb el suport del PSC, ERC, la CUP i Vilafranca en Comú (VeC), i una segona a Vilanova, dissabte a les dotze del migdia a la plaça de la Vila.

Francesc Rica, secretari general d’UGT a l’Anoia, el Garraf i el Penedès, i Antoni Adrober, jubilat i membre de CCOO, van comparèixer dimarts en roda de premsa per animar tots els sectors de la població a secundar les mobilitzacions per tal de reclamar al govern del PP que revaloritzi les pensions en funció de l’IPC ara que els preus tornaran a pujar. Consideren que, en cas contrari, els jubilats, un col·lectiu del qual depenen moltes famílies en temps de crisi, estan condemnats a perdre poder adquisitiu.

“Ens diuen que no hi ha diners però l’executiu espanyol es va gastar 75.000 milions d’euros per rescatar la banca i enguany augmentarà el pressupost de Defensa en 2.500 milions”, va denunciar Rica, que va assegurar que “les polítiques neoliberals del PP tenen un objectiu ocult: promocionar els plans de pensió privats per tal d’afavorir la banca”. Una afirmació que també va subscriure Adrober, que va recordar que “les pensions són un dret, no un negoci”.

Des dels sindicats s’ha fet una crida a la gent jove a sortir al carrer. “És fonamental que lluitin pel seu futur”, va insistir Rica, que va advertir que “si es resignen, la dreta haurà guanyat la partida”.

FER UN COMENTARI