Segons la regidora Ariadna Llorens, Vilanova pot ser capdavantera en turisme, coneixement i indústria digital i creativa

L’Ajuntament de Vilanova, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha començat a treballar per elaborar un Pla de Projecció Internacional de la ciutat. L’objectiu, segons ha explicat la quarta tinent d’alcalde i regidora d’Innovació Ariadna Llorens, és “generar noves oportunitats i necessitem el context internacional tant pel finançament com per les xarxes de treball”.

Segons Llorens, Vilanova pot ser capdavantera en àmbits com el turisme, el coneixement i la indústria digital i creativa. De fet, des de Neàpolis ja fa temps que es treballa per impulsar la projecció exterior de la ciutat en l’àmbit del coneixement. En aquest sentit, Llorens ha recordat que “fa uns mesos vam organitzar les jornades d’internacionalització amb el suport de la Diputació de Barcelona i a l’estiu vam anar a Brussel·les. També hem estat presents al Mobile Word Congress, on hem travat sinergies amb Malàisia i Egipte”.

Sobre el potencial de la capital del Garraf també n’ha parlat el consultor que ha rebut l’encàrrec d’elaborar el pla, Agustí Fernández, qui ha qualificat Vilanova com “una ciutat de tradició oberta cap al mar i cap a l’exterior”. Segons Fernández “aquest pla ha de ser liderat per l’Ajuntament però ha d’incloure tots els operadors, el teixit associatiu, agents de cooperació, turisme, gastronomia, és a dir tots els elements que poden ser útils per projectar la ciutat”. Sobre el procés d’elaboració, ha matisat que s’abordarà en dues fases. Una primera serà de diagnosi i servirà per obtenir dades qualitatives i unes primeres conclusions. D’acord amb aquesta diagnosi, es definiran les accions estratègiques i els recursos necessaris per materialitzar-les. Serà mitjançant un procés participatiu “perquè ha de ser un pla de ciutat”. Fernández ha insistit en el fet que “a fora hi ha aliances, recursos i talent i per això mirar cap a fora és clau”.

La fase de diagnosi, que s’ha iniciat aquesta setmana, es realitzarà fins al mes de març. Segons les previsions, els primers esborranys podrien estar enllestits al desembre de 2017 amb l’objectiu que es posés en marxa a l’estiu del 2018. Per al consultor, quatre anys és un bon termini per iniciar i implementar un pla com aquest que ha de comptar amb el consens de totes les forces vives de la ciutat.

FER UN COMENTARI