Vilanova, escenari del Campionat de Catalunya de Creuers

0
350

El Club Nàutic de Vilanova acollirà aquest cap de setmana una de les proves més importants del calendari de regates català, el Campionat de Catalunya de Creuers ORC. El gran premi s’hauria d’haver celebrat el juny de l’any passat, però les restriccions derivades de la pandèmia de la covid-19 van obligar l’organització a posposar-lo en el calendari en dues ocasions i sembla que, finalment, la tercera serà la bona.

Més d’una vintena de creueristes d’arreu del país es donaran cita en una prova que, a hores d’ara, segueix molt pendent de la meteorologia. “La previsió per dissabte és bona perquè sembla que no plourà i entrarà una mica de vent, amb una intensitat d’uns 16 nusos, que és precisament l’escenari idoni perquè es pugui disputar el campionat”, explica el director esportiu del club, Tete Sabaté. Diumenge, en canvi, es preveu que el temps canviï i hi hagi puntes de 24 nusos de vent, cosa que dificultaria la governabilitat de les embarcacions.

Aquest gran premi, conjuntament amb el campionat de Catalunya de 420 i Europa celebrat el febrer de l’any passat, seran les dues proves més importants que ha acollit darrerament l’entitat nàutica.

140 regatistes d’optimist

El cap de setmana passat, el club també va rebre la visita de 140 regatistes de 17 clubs del litoral català, per disputar la Regata Ça Llacuna d0N2 d’optimist. El vent va tornar a ser protagonista, aquest cop perquè no n’hi va haver. De fet, només es va poder disputar una mànega de G1, gràcies als cinc nusos que es van aixecar. Daniel García, del CN El Masnou, es va endur la primera plaça en categoria sots 16; Joan Lleonart, del CN El Balís, va ser el primer dels sots 13; i, des del CN Sant Feliu de Guíxols, Marcel Marfa va ser el guanyador de la categoria sots 11.

FER UN COMENTARI