Dimarts es van donar a conèixer els noms dels nou ambaixadors

Vilanova ja té ambaixadors, una figura creada en el marc del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica amb la voluntat de contribuir en el desenvolupament de la ciutat. Es tracta de Michel André, director del Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques (LAB); Jordi Hernández, de l’Institut Català de Nanotecnologia; Sanjay Peters, director del Centre de Mercats Emergents d’IESE Business School a Barcelona; Valentí Guash, director de l’àrea de Recerca i Transferència de la UPC; Anna Poch, que s’ocupa de la secció política de Televisió de Catalunya; Joan Martí Molist, coordinador del Grup de Vulcanologia de Barcelona; Antoni Mansilla, conseller del grup Clada i soci de Lavola Consultors; Eduard Brull, director general del Grup Qualitat i Josep Maria Canyelles, dircetor de l’Institut Català del Voluntariat.

Aquestes nous persones, que han assolit prestigi en els seus respectius àmbits professionals, han entomat el repte de donar a conèixer Vilanova allà on vagin i alhora aprofitar els seus contactes per captivar activitats o esdeveniments d’abast nacional o internacional.

Dos congressos internacionals
De moment, el projecte “ambaixadors” ja ha facilitat la programació de dos congressos internacionals que acollirà Vilanova aquest primer semestre 2017. El primer serà Oceanoise, impulsat pel científic Michel André, que tindrà lloc del 8 al 12 de maig a l’Auditori Municipal Eduard Toldrà. Es tracta d’un congrés mundial bianual sobre la contaminació acústica al mar, del qual fa dos anys ja se’n va celebrar la primera edició a Vilanova reunint 250 experts de tot el món.

El segon serà el congrés Engineering of Chemical Complexity, que vindrà a Vilanova de la mà de l’investigador Jordi Hernández. El congrés, que tracta sobre sistemes complexos de física i química, bioquímica i biologia, tindrà lloc del 19 al 22 de juny a Neàpolis i preveu una assistència d’un centenar de persones. Serà la novena edició d’aquest esdeveniment bianual, que fins ara sempre havia tingut lloc a Alemanya.

FER UN COMENTARI