Vilanova ja compta amb un espai per encabir els mòduls de fred

0
71

Amb l’objectiu d’oferir solucions al problema del sensellarisme a Vilanova, el Patronat de la Fundació Sant Antoni Abat ha cedit al consistori un solar de 400 metres quadrats per encabir els mòduls de pernoctació i afegir altres serveis.

El conveni de cessió de l’espai, ubicat al carrer dels Horts, s’ha signat aquesta mateixa setmana i ara s’està treballant per definir els seus usos. Segons el regidor d’Acció Social, Jaume Aliaga, “serà un espai que s’adapti a les necessitats del col·lectiu, polivalent, on es pugui dinar, hi hagi bugaderia, dutxes, lavabos, i taquilles per deixar els seus objectes personals i animals de companyia”.

Conveni de dos anys

L’objectiu és que les persones usuàries, que podran ser fins a 24, segueixin un pla d’atenció individualitzat per part de professionals dels serveis socials municipals, per treballar la seva reinserció social i laboral, de manera que puguin sortir de la situació de sensellarisme.

Per dur a terme aquest servei, l’Ajuntament presentarà una sol·licitud a una línia de subvenció dels fons europeus Next Generation destinada a la inversió per a nous centres residencials i d’atenció diürna i a la remodelació de centres ja existents. El conveni de cessió té una durada inicial de dos anys, prorrogables a dos anys més.

FER UN COMENTARI