El mòdul té capacitat per a 8 persones i està als jardins de l’hospital.

Davant la previsió de fred per a aquestes festes, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha obert el servei d’acollida en els mòduls habilitats als jardins de l’Hospital de Sant Antoni Abat per  a les persones sense llar, amb una capacitat màxima de vuit persones. El servei funcionarà fins al 10 de gener, en horari de 8 del vespre a 8 del matí.

A més d’allotjament s’ofereix, a les persones que ho volen, alguna cosa calenta per menjar a la nit i al matí. Els àpats s’ofereixen als recursos existents al municipi (el menjador social, l’Espai Sopem, el Cafè Caliu)- Els mòduls tenen serveis d’higiene que es podran utilitzar, i també s’oferirà roba neta.

En paral·lel. l’Ajuntament està treballant en un Pla Local d’atenció al sensellarisme, que inclourà una taula formada per tècnics de diferents regidories, i agents com entitats socials del municipi i ciutadania. L’objectiu és combatre la situació de les persones sense llar, i per això cal abordar el problema des d’una perspectiva comunitària i preventiva.

El regidor d’Acció Social, Jaume Aliaga, explica que “actualment a la ciutat existeix un circuit de detecció i atenció a persones sense llar, amb un treball conjunt des dels àmbits d’acció social, participació ciutadana, Policia Local i via pública. Detectar i intervenir en una d’aquestes situacions no sempre vol dir que la persona deixi el carrer, i menys de manera immediata. La intervenció és lenta i complexa, i cal comptar amb la voluntat de la persona, que no sempre hi és. Arribar al carrer és difícil, però a vegades, deixar-lo encara ho és més”.

FER UN COMENTARI