Vilanova posa en funcionament un pis per acollir persones grans víctimes de maltractament

0
569
Dolors Camacho, gerent de la Fundació Sant Antoni Abat, i la regidora de Serveis Socials, Gisela Vargas, han donat a conèixer el projecte aquest dimarts al matí.

L’Ajuntament de Vilanova amb la col·laboració de la Fundació Sant Antoni Abat ha posat en funcionament un pis per acollir temporalment persones grans que pateixen o que estan en risc de patir maltractament a la llar. L’objectiu és donar resposta a una problemàtica que afecta un col·lectiu molt vulnerable, ha explicat la regidora de Serveis Socials Gisela Vargas, que ha indicat que la majoria de casos són ocasionats per membres del mateix entorn familiar.

El pis, amb capacitat per acollir dues persones, oferirà allotjament temporal fins a un màxim de sis mesos, període durant el qual s’intentarà trobar una solució definitiva a la seva situació. Serà Serveis Socials qui s’encarregarà de detectar i derivar els casos a la Fundació Sant Antoni, que després d’una primera avaluació per part de professionals del centre, oferirà una plaça en aquest pis de pas. “Es tracta d’un recurs fonamental per treure la víctima del context de maltractament i començar a treballar amb la família”, ha recalcat Gisela Vargas, que ha subratllat que “Vilanova és un municipi pioner a Catalunya en oferir aquest tipus de servei”.

Nou protocol d’actuació contra el maltractament
Aquest pis serà un dels recursos que contemplarà el nou protocol d’actuació contra el maltractament a persones grans, que estan elaborant els Serveis Socials municipals i que es presentarà properament. Una nova eina que ha de permetre detectar qualsevol tipus de maltractament, ja sigui físic, psicològic o econòmic, i detallar els passos a seguir per abordar la situació. Per aconseguir-ho s’establirà un circuit que comptarà amb la implicació de tots els actors: Serveis Socials, Policia Local, Mossos d’Esquadra i professional sanitari. Fins i tot es farà extensiva la col·laboració a altres agents que poden tenir un paper clau, com per exemple les entitats bancàries, que són les que poden detectar moviments bancaris sospitosos.

El pis, en funcionament des de fa unes setmanes, ja està donant servei a una persona.

FER UN COMENTARI